četvrtak, 27. listopada 2016.

Gubi vodu iz posude

Gubi vodu iz posude Na kraju , krajeva, možda ti je i posuda za vodu napuknuta! Moj problem je sto mi auto vec nekih mjesec dana negdje gubi vodu bio. Prvi put se uplalila lampica za vodu ispod minimuma prije redovnog servisa, i nadoliveno je 2 deca vode.

Gubi vodu iz posude
Kad vec toliko trosi onda ako ide van motora mora ostat neki trag. Pogledaj ispod posude za vodu jel tu pusta. Ne mesa mi vodu sa uljem,ali VODE neema. Jedno jutro u garaži ispod auta nađem lokvu vode, pogledam vodu u posudi i vidim da je dosta ispod minimuma.
Gubi vodu iz posude
Jučer sam primijetio u garaži mlaku ispod auta.


Spremljeno u privremenu memorijuSlično29. Kad sam podigao haubu posuda za vodu je bila prazna. Posto su blagdani pa sam otisao do. Auto gubi antifriz - pomoc15 objava28 stu 2010c18nz opet - gubi vodu9 objava31 pro 2008Corsa 1. Dakle auto trosi tecnost,a ja ne vidim da negde curi. Uplais ga i odvrnes cep ako ima mjehurica u posudi vjerovatno je dihtung :cool:. Pozdrav svima desava mi se da mi auto redovno gubi vodu, gledao sam. Iako rashladnu tekućinu ne treba često mijenjati, potrebno ju je češće provjeravati, za slučaj da se negdje ne gubi.


Gubi vodu iz posude
Kada pokusam da otvorim posudu antifriz pojuri napolje. Sad mi je od pritiska pukla i ona posuda na hladnjaku, tako da tu sad. Sada je sve ok, creva normalna, temperatura na pola, ne gubi vodu. Auto mi nenormalno brzo gubi antifriz. A za to vreme izgubi pola litra u posudi. Ako duva u posudu sa vodom imas verovatno problem sa glavom. Sada gubi vodu, nedavno mi se podigla temperatura, ali je.


Zar nije kuciste termostata na drugoj strani motora u odnosu na posudu?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.