srijeda, 12. listopada 2016.

Jakost električne struje

Jakost električne struje Električna struja je tijek električnog naboja, tj. Jakost električne struje I jednaka je količini naboja Q koja prođe kroz. Povratak na popis lekcija - fizika 8.

Jakost električne struje
Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum. I) izražava se količinom elektriciteta koja prostruji u jedinici vremena na promatranome mjestu vodiča. Jedinica za jakost električne struje zove se amper, a instrument kojim. A jakost električne struje je količina naboja.
Jakost električne struje
I, i, J, j), definirana količinom elektriciteta koja u jedinici vremena proteče. U strujnom krugu električna struja iznosi 0. Razjasni vezu izmeĎu jakosti električne struje i napona.


Određuje se kao mjera količine elektriciteta koja prođe u jedinici vremena kroz vodič na. Instrument za mjerenje jakosti struje je: A) ommetar. Magnetsko djelovanje električne struje primjenjeno je u:. Ampermetrom mjerimo jakost električne struje, a ime mu dolazi od toga što je amper mjerna jedinica za jakost struje. Primjeri riješenih zadataka iz područja ELEKTRIČNE STRUJE. Kolika količina naboja prođe vodičem za tri minute?


Jakost električne struje
Ampermetar je električni instrument za mjerenje jakosti električne struje: spaja se. Magnetski učinak se očituje stvaranjem magnetnih sila oko vodiča, jakost kojih je veća u blizini. Tijelo može osjetiti istosmjernu struju koja ulazi u šaku od oko 5 do 10. Gustoća električne struje jednaka je omjeru električne struje i površine presjeka. Izračunajte jakost električne struje ako kroz poprečni presjek vodiča svake. Snagu od 1 vata proizvodi struja jakosti 1 ampera, ako je ostvarena uz pomoć.


Proizvodnja i potrošnja električne energije moraju uvijek biti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.