petak, 7. listopada 2016.

Osobni automobil na firmu

Osobni automobil na firmu Amortizacija za osobne automobile i druga sredstva za osobni prijevoz priznaje se do 400. Na to već godinama upozorava Udruga uvoznika osobnih i lakih gospodarskih vozila, aktivna u sklopu HGK. Kupovina osobnog vozila na firmu12 stu 2014Knjiženje poslovnih događaja - Stranica 725 velj 2012Kupnja automobila na firmu? Osobne automobile koji se nalaze u dugotrajnoj imovini poduzetnika treba voditi analitički zbog praćenja njihova poreznog položaja i. Planiram kupiti novi osobni auto, i to neki crossover koji ni da hoću ne. Kod kupovine vozila na firmu, gleda se ukupna cijena vozila sa. Osobni automobili dio su poduzetničke imovine, ali poduzetnici sada mnogo pažljivije proučavaju uvjete nabavke automobila i troškove.

Osobni automobil na firmu
Cesu se oni koji kupuju auto na firmu da im ude u trosak i oslobodi dio PDVa. Limuzine ne spadaju u to jer su osobni automobili i ne prizna se ukoliko firmi nije.


Ako poduzeće kupuje rabljeni osobni automobil, koji služi za osobni prijevoz, od fizičke osobe koja nije obveznik poreza na dodanu vrijednost. Ta sredstva mogu biti: osobni automobili, plovila, helikopteri, zrakoplovi i sl. Dakle, ukoliko službeni automobil koristi osoba koja je zaposlena u firmi, obvezna. Obveznici PDV-a koji prime račun s datumom isporuke poslije 1. Trgovci automobilima digli su se na noge nakon najave Vlade da troškovi reprezentacije i korištenja osobnih automobila više neće biti porezno. Pitanje osobnih automobila i priznavanje troškova (18.09.2015). Da li je moguće otkupiti, prodati automobil kupljen na firmu po simboličnoj.

Osobni automobil na firmu
Ako je ta osoba u medjuvremenu osnovala obrt i taj isti auto koristi za potrebe.


R1 račune na firmu za mjesečni najam. Pravila o PDV-u za automobile kupljene u nekoj drugoj državi EU-a. Automobil možete kupiti bilo gdje u EU-u. Vlasnik i direktor poduzeća (u radnom odnosu u drugoj firmi) kupio je. Firma ima kupljene osobne automobile koje koriste u službene svrhe. Kada kupujete novi automobil na izbor se nude tri načina plaćanja: gotovina, kredit ili leasing.


Malo tko u današnje vrijeme može isplatiti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.