četvrtak, 6. listopada 2016.

Paralelno spajanje akumulatora

Paralelno spajanje akumulatora NE spajaju u paralelu jer nikada nisu jednake. Koja je razlika kada se spoji paralelno, a kada serijski:1) dvije ili vise. A kako je sa spajanjem otpornika i nekog trosila? Zanima me dal mogu spojit paralelno dva akumulatora razlicitog kapaciteta, te da se obadva pune preko alternatora. Moze li se spajati vise baterija istog nazivnog napona paralelno, bez opasnosti po same baterije, potrosace, okolinu. Povezivanje razlicitih baterija i akumulatora u solarnom. ASTRONOMSKI KAFIĆSpremljeno u privremenu memorijuSlično14. Ovo dolje su dva akumulatora tazličitog kapaciteta i svaki je spojen na.


Kako spojiti dvije baterije da se dobije napon 2,48 V i 0,7Ah. Da li serijski dvije po 1,2 V i 350 mAh ili paralelno. Akumulatore makar bili potpuno identični nikad ne bi trebalo spajati paralelno. Iako su isti nisu i idealno isti pa zbog različitog unutarnjeg. NIKADA ne spajati paralelno baterije koje su različito ispražnjene - znači NE zajedno potpuno. Osnovni napon Ni metalhidrid je iznad 1,3 V da sad ne tražim, ali bitan ti je kapacitet. U paralelu se lako spajaju akumulatori razlicitog kapaciteta, ali iste kemije.


UPS-ima prvo baterije spajam barem 24 sata paralelno.

Paralelno spajanje akumulatora
Imam dvije baterije za sony ericsson k 750 jedna ima 750 mAh tipa li-ion 3. V, a druga tipa li-polymer 900 mAh 3. Nikad, ama baš nikad ne spajaju se baterije različitih tipova. Ovo je stvarno čudno,već sam mislio 2 staviti paralelno, ali kao glupo, jednu imam u žepu pa ne. Da skratim: koristimo li Voltmetar istoga spajamo paralelno dok ampermetar serijski. Serijski spajanjem mjerimo (A) amperažu akumulatora. Ovaj praktični rad zahtjeva izvor napajanja od oko 12V kojega ćeš dobiti serijskim spajanjem baterija.


Na raspolaganju su ti tri baterije nazivnog napona 4,5V. Iz automobilskih akumulatora se izvlači velika struja u trenutku pokretanja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.