srijeda, 26. listopada 2016.

Prerada nafte i njeni proizvodi

Prerada nafte i njeni proizvodi Sam proces prerade nafte počinje istraživanjem i to geološkim i geofizičkim, područja. Naftni derivati su proizvodi rafinerijske preradbe nafte, u prvome redu. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoautor: K Sertić-Bionda - ‎Spominje se 7 puta - ‎Srodni članciPROCESI PRERADE NAFTE.

Prerada nafte i njeni proizvodi
Zavod za tehnologiju nafte i petrokemiju. Proizvodi: plin, benzin, plinsko ulje, koks (20-30%). Prerada se sadrži iz tri postupka: – primarna prerada. Preradom 80% odlazi na goriva, a 20% na masti, ulja.


Destilat goriva su proizvodi prerade nafte koji vriju od 180 do 370 °C, a imaju plamište. Viskoznost (η) je unutarnji otpor čestica neke tekućine izazvan njenim. U zadnje vrijeme preradom nafte izoliran je ljekoviti. Naftu je teško upotrebljavati u njenom izvornom obliku, ali nakon. Vrste naftnih proizvoda, zahtjevi za kvalitetom, strategija tržišnih. Pridobivanje, sabiranje i priprema nafte 2. Prerađivački kompleks NIS-a obuhvata dva proizvodna pogona u Pančevu i Novom Sadu. Procesi i proizvodi prerade nafte 3. U NIS-ovim rafinerijama proizvodi se široki spektar derivata nafte i.

Prerada nafte i njeni proizvodi
Efekti sirove nafte i njenih proizvoda na životnu okolinu i zdravlje čovjeka.


Sirova nafta i njeni derivati štetno djeluju na. PREDMET: HEMIJA I PRERADA NAFTE I GASA (za studente VI semestra). U proizvode primarne prerade nafte(derivate) spadaju :gasovi. Tehnologija proizvodnje nafte dubinskim crpkama" autora akademika Mirka. Derivati nafte - proizvodi nastali preradom sirove nafte. Posljednjih tjedana bjesni nesporazum Vlade RH i mađarske naftne. On se također dobiva preradom nafte. Propilen se dobiva preradom nafte ili plina.


Ali njeni glavni sastojci svoje korijene vuku iz nafte. Mnogi aditivi u hrani i pesticidi barem u nekim koracima proizvodnje koriste tvari. Uobičajeno je da naftne kompanije šalju svoje proizvode željeznicom. Rafinerija nafte Sisak nastavlja preradu 25. IJEKA » Obustava proizvodnje u objema Ininim rafinerijama, u Rijeci i Sisku. Na naš upit o obustavi prerade nafte, u službenom odgovoru iz Ine. Osim toga, domaćini su ustvrdili kako proizvode benzin i dizel europske kakvoće.


Dio otpada bit će prerađen u procesu prerade nafte, a dio će bit. Ovakva prirodna vrela nisu nimalo važna za proizvodnju nafte.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.