srijeda, 12. listopada 2016.

Proračun osovine

Proračun osovine Osovine i vratila su rijetko jednakog promjera po čitavoj duljini. Mjerodavna veličina za proračun osovina je najveći lokalni moment savijanja. Kod proračuna osovina određuje se najmanji dopušteni promjer osovine koji će izdržati naprezanje na savijanje.

Proračun osovine
Proračun spoja voznog profila i nosive konstrukcije. Osovine ne prenose okretni moment i snagu pa nisu opterećene torzijski. Osovina je strojni dio za okretno gibanje i obično je kružnog poprečnog presjeka.


Osovine su opterećene samo na savijanje i nisu namijenjene prijenosu snage.

Proračun osovine
Kontrolni proračun dinamičke sigurnosti PRILOZI-Tablice, dijagrami, norme 2 3 3 3 6 8 10 10 10 12 1 1. Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja. Strojni dijelovi (osovine zupčanici, kotači...) 9. Vratila i osovine, kao osnovni elementi obrtnog kretanja, moraju uvek biti. Ipak, najčešće se proračun vratila na uvijanje sprovodi usvajajući da je promena. OSOVINE I VRATILA - kontrolni proračun prema DIN 743-2000. Ova je knjiga prvenstveno namijenjena studentima strojarskih fakulteta. Dijagram za izračunavanje minimalne debljine (promjera) osovine pumpe. Tema: PRORAČUN I KONSTRUKCIJA UŽETNOG PRIJENOSA.


Proračun osovine
Iz naprezanja pri savijanju izračunati promjer osovine d. Pod pojmom standardna osovina razumijeva se jednostruka osovina s. Konus osovine - propelera (mm): d1 d2. Još dvije veličine su bitne za propeler tj. Previšić na prošloj sjednici Senata izabran za predsjednika Odbora za proračun tako da će i kao dekan onda imati veću snagu da blagajnu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.