nedjelja, 30. listopada 2016.

Službeni mail pozdrav

Službeni mail pozdrav Ako pišete službeni mail tada pozdrav na početku treba biti formalan primjerice „Poštovani g. Periću…“, a završetak „S poštovanjem,“ i u redu. Kakav treba biti uvod, koliko dug, koji je pristojan pozdrav i koliko uopće riječi treba sadržavati e-mail, a da ne bude prenaporan za čitanje.

Službeni mail pozdrav
Neki profesori zahtijevaju da im se za bilo kakva pitanja javljate sa službene mail adrese koju ste dobili od ustanove obrazovanja. Lijep pozdrav, Pozdrav, S poštovanjem i sl. Procijenite kada koristiti e-mail, a kada razložiti nešto osobno ili putem telefona. Puno ljudi ima e-mail adresu ali je ne koristi, e-mail im služi samo za.
Službeni mail pozdrav
Slanje i odgovaranje na mail trebali bi shvatiti kao dio kulturnog.


Time ćete osobi kojoj je mail namijenjen olakšati praćenje slijeda informacija i. Zatim slijedi pozdrav s potpisom, i to sasvim na kraju pisma. No, što se dogodi kada moramo zapravo sjesti i napisati e-mail na. A greeting: pozdrav osobi kojoj pišete, a obratite joj je imenom ili titulom. Nakon primaočeve adrese piše se uvodni pozdrav. Završni pozdrav prati način na koji je oblikovan uvodni pozdrav. Pored jasno formulirane adrese primaoca, bitan segment e-mail-a je subject tj. Ispod pozdrava bi trebao stajati uvod kojim biste svog “sugovornika” uveli u.

Službeni mail pozdrav
Na početku poruke pozdravite osobu kojoj šaljete mail. U "službenim" porukama koje nisu namijenjene bliskim osobama takve znakove radije izostavite.


Bit će dovoljno nešto jednostavno, kao na primjer: "Pozdrav, Ivo". On mora sadrzavati pozdrav na pocetku , zatim poruku koju. Vaznost pisanja dobrog maila Kako napisati dobar (sluzbeni) mail.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.