utorak, 4. listopada 2016.

Zakon o ostavinskom postupku fbih

Zakon o ostavinskom postupku fbih O zahtjevu povjeritelja sud odlučuje rješenjem u ostavinskom postupku. Ako ovim zakonom nije drukčije određeno, u ostavinskom postupku na odgovarajući se. Novi zakon o nasljeđivanju znantno unaprijedio cijeli sustav.

Zakon o ostavinskom postupku fbih
Notar će donositi sve odluke kada je u pitanju ostavinski postupak, osim onih. Nasljeđivati se može na osnovu zakona i na osnovu testamenta. O radnjama izvršenim u postupku sastavlja se zapisnik. Popis i procjena imovine umrlog vrši se po odluci ostavinskog suda kad se ne zna.


Zakon o ostavinskom postupku fbih
Oglas ce se objaviti u "Sluzbenim novinama Federacije BiH" i na. Ostavinski postupak je izvanparnični postupak koji se pokreće povodom smrti fizičke osobe. Sud će povjeriti notaru provođenje ostavinskog postupka i dostaviti mu spis bez. Otimanje imovine aktivno pomaže razgradnju BiH, nameće i prejudicira. Većina nas zna malo ili nimalo o ostavinskom postupku, pa ga. Kad notar sprovodi radnje u ostavinskom postupku, kao povjerenik suda.


Službene novine Federacije BiH“. ZAKON O PARNIČNOM POSTUPKU FBiH. I HERCEGOVINE VLADA N A C R T zakona o nasljedivanju FBIH:.

Zakon o ostavinskom postupku fbih
Istog dana apelant je Općinskom sudu podnio i zahtjev za pokretanje ostavinskog postupka iza umrlog tuženog-izvršenika u korist njegovih. U postupku za raspravljanje zaostavštine (ostavinskom postupku) sud utvrđuje. Zakona o izvršnom postupku u zk. Naime, javni bilježnik će voditi postupak na isti način kako je to do.


Ja bih to učinila - pokrenula ostavinsku, i ne bih si uzela za pravo nešto drugo. Pelesić Dijane kći Huseina, rođena dana. U članku ćemo se osvrnuti na temeljna načela te radnje u ostavinskom postupku. Tužilac je u ostavinskom postupku istakao zahtjev za nužni dio, te ga je sud uputio.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.