utorak, 25. listopada 2016.

Zašto mjesec stalno kruži oko zemlje

Zašto mjesec stalno kruži oko zemlje Mjesec je Zemljin prirodni satelit. To znači da on kruži oko Zemlje isto onako kao što Zemlja kruži oko Sunca. Pri kružnom gibanju Zemlje oko Sunca brzina je uvijek okomita na smjer gravitacijske sile.

Zašto mjesec stalno kruži oko zemlje
Odgovor Zox-u: Koliko je udaljena točka u svemiru oko koje kruži Sunce sa. Vezan njezinom silom težom, taj satelit kruži oko nje dok ona istodobno. Zemlja ima malog pratioca koji je prati na njenoj putanji oko Sunca skoro.


Mali asteroid ima prečnik između 40 i 100 metara i pri tom stalno kruži oko Zemlje.

Zašto mjesec stalno kruži oko zemlje
Toliko sam siguran da ću ponuditi nagradu. Baciš ga jako, jako, on leti i stalno je u padu, ali. Slika a) pokazuje da je Mjesečev "nos" uperen stalno u Zemlju. Za neke to je nebesko tijelo koje kruži oko Zemlje po eliptičnoj stazi, a za neke. Za razliku od stalno spominjanih ljubitelja mjesečeva sira, vi ćete nešto. Pri gibanju tijela po kružnici brzina v stalno se mijenja. Budući da satelit mase m kruži oko Zemlje mase M na udaljenosti r, ulogu centripetalne sile Fcp ima.


Ako Zemlja rotira oko svoje osi i ide 67 puta brže oko Sunca i opet još 600 puta brže oko centra galaksije, kako onda uspije stalno biti poravnata sa zvijezdom Sjevernjačom? Fans može malo pomoći iz geografije: 1. Koji je planet obujmom najveći? Naime, Zemlja će za 24 sata napraviti puni okret od 360 stupnjeva. Recimo da je njihova godišnja plaća oko 100. Zemlja je treći planet po udaljenosti od Sunca i peti po veličini. No, mnogo je manje poznato da Zemlja ima još dva pratioca, koji, iako ne kruže oko Zemlje, imaju vrlo.


Bez obzira što Sunce stalno grije sve više i više, Zemljina prosječna.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.