srijeda, 23. studenoga 2016.

Induktivni otpor formula

Induktivni otpor formula Ovaj otpor je linearno neovisan o jačini struje i veličini. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoωL – induktivni otpor (induktivna reaktancija);. Aplet prikazuje zavojnicu koja je priključena na izmjenični napon: U = U 0 s i n ( ω t ).

Induktivni otpor formula
Zbog toga će zavojnicom prolaziti izmjenična struja. Ohmovom zakonu za čisti induktivitet. Naizmenična struja ima indukciono dejstvo. Ono potiče usled toga što promenom smera struje menja i magnetno polje koje ono stvara oko. Djelatni otpor – otpor na protjecanje izmjenične struje. Induktivni otpornik protoku istosmjerne struje pruža omski otpor, R. R, vrijedi ista formula za računanje.


Abecedni popis formula, fizikalnih veličina, oznaka i mjernih jedinica. Ako je induktivni otpor RL jednak kapacitivnom otporu RC. Thomsonova formula za rezonantnu frekvenciju glasi: 2. Budući da vodičem duljine l i otpora R teče struja jakosti I, njegova brzina v iznosi:. U krugu izmjenične struje induktivni otpor RL računa se po formuli: 2. Budući da u strujnom krugu nema induktivnog otpora (RL = 0), kapacitet kondenzatora iznosi:. U električnim zavojnicama i električnim kondenzatorima pri izmjeničnoj struji ne obavlja se koristan rad, pa se električni otpori, induktivni otpor (RL) i kapacitivni. R struja i napon su u fazi (φ = 0), a na induktivnom otporu. Z je ukupan otpor u krugu na slici: gdje su induktivni otpor i kapacitivni otpor.


Reaktivni (induktivni) otpor u kolu naizmjenične struje. Parametar zavojnice je induktivitet zavojnice L. Kod induktiviteta, napon prednjači struji fazno za 900.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.