petak, 18. studenoga 2016.

S ili sa poštovanjem

S ili sa poštovanjem Neki jezikoslovci vele da se oblik sa piše isključivo ispred riječi koje počinju suglasnicima s, z, š ili ž te zamjenice mnom;. Dulji pak oblik s naveskom a (sa) ovdje ne bi bio ispravan, kao što je ispravan primjerice u drugoj od navedenih konstrukcija (sa štovanjem). Predlog s se ne piše sa apostrofom jer je to osnovni (kraći) oblik a ne skraćenje od sa.

S ili sa poštovanjem
I također ispred riječi koje počinju bilo kojim suglasnikom, ako. Prijedlog s mala je riječ koja stvara velike probleme. Naime mnogim govornicima nije jasno glasi li s ili sa, odnosno kada glasi s, a kada sa. Ne koristite izraze poput bilježim se sa štovanjem zbog navedenog razloga.


S ili sa poštovanjem
Saznajte odmah kako se i kada piše pravilno s ili sa mnom. Stručna pouka iz rječnika, gramatike i pravopisa hrvatskoga jezika. Pravopis i gramatika dozvoljavaju upotrebu obe varijante. S poštovanjem ili sa poštovanjem, kako se piše pravilno? Nikako ne upotrebljavajte nakaradnu sintagmu "Bilježim se sa štovanjem! Sa poštovanjem ili s poštovanjem pravopis - kako se piše ispravno? Ispravno je napisati i jedno i drugo.


Prednost se daje obliku s poštovanjem, odnosno. На крају писма, напишите: С поштовањем; С љубављу.

S ili sa poštovanjem
Одакле вам идеја да после С иде апостроф? S i sa su ravnopravni, ali nisam nigde uspela da nadjem dokaz. Volela bih da i dalje ucestvujem u radu, bilo kroz pitanja ii razresenje nedumica ili pomoc. Ili što reći o vremenskim "prilozima", opet doslovno prenesenima iz sintakse. Pitanje, pise li se nakon pozdrava - s poštovanjem zarez ili se ne piše?


Ili ćeš napisati S ili SA, trećeg nema.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.