nedjelja, 6. studenoga 2016.

Serijski spoj izvora

Serijski spoj izvora Serijski spoj izvora Specijalni slučaj kada su samo dva optpora u paralelnom spoju. Ukupna struja kroz trošilo, napon na trošilu i struja. Struja u serijskom spoju jednaka je kroz svaki od otpornika!

Serijski spoj izvora
Ukupan napon (napon izvora) se u takvom spoju proporcionalno dijeli na pojedine otpornike u seriji. U zatvorenoj petlji napon izvora jednak je algebarskom zbroju. Trebao bih spojiti 4 zarulje e sad ili serijski ili paraleni spoj i koaj je uopce.
Serijski spoj izvora
Kolika snaga zarulja,koliki napon izvora,koja namjena zarulja.


Koja je razlika kada se spoji paralelno, a kada. Broj volti je mjera jakosti električnog izvora u smislu koliko je snage potrebno proizvesti za željenu jakost struje. U strujnome krugu trošila se mogu spajati serijski i paralelno. Spajanje trošila jedno za drugim u nizu naziva se serijski spoj. Meni je logično da je isti, ali dvojica kolege tvrde da je kapacitet 120 Ah u serijskom spoju i opet. Serijski spoj otpornika vrlo velikog i vrlo malog otpora. Usporedba serijskog i paralelnog spoja.


Koriste se osnovni dijelovi strujnog kruga: baterija (izvor), vodiči, žaruljice (trošila). Sekundarni kemijski izvori (Olovni akumulator, nikal-kadmijev akumulator), 2. Kod serijskog spoja, izvod plus izvod komponente se spaja na plus izvora te se dalje na nju nastavlja druga komponenta sa njenim plus polom. Kada je izvor elektromotornog napona ε priključen u strujni krug, njegov se napon. Ukupnu električnu snagu P (snagu koju troši paralelni spoj dva otpornika). V kojega ćeš dobiti serijskim spajanjem baterija. Ovako bi trebao izgledati paket od tri baterije u serijskom spoju.


Jednostavan električni strujni krug - električni izvor. Paralelni spoj dvaju izvora predstavlja već i u praznom hodu zatvorenu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.