ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Venera udaljenost od sunca

Venera udaljenost od sunca Na nebu je najsjajniji planet i pokazuje. Planeti našeg Sunčevog sustava su (redom po udaljenosti od Sunca):. To znači da se rastojanje planete od Sunca stalno menja i da postoji.

Venera udaljenost od sunca
Merkur je prva planeta do Sunca, udaljena od njega najmanje 150 miliona kilometara. Prosečna udaljenost od Sunca do Venere iznosi oko 108,2 miliona kilometara. Najmanja udaljenost Merkura od Sunca (perihel) iznosi 46 milijuna.


Bliži Suncu samo je planet Merkur, a iza Venere slijede Zem- lja, Jupiter.

Venera udaljenost od sunca
Venera, Mars, Saturn, Neptun, Sunce. Zadatak 5: Prosječna udaljenost Sunca i Zemlje je 149 600 000 kilometara. Druga po redu planeta Sunčevog sistema polazeći od Sunca. Zemlji (na 40 miliona kilometara što je jedno oko 1000 razdaljina Meseca od Zemlje). Udaljenost između dva planeta, međutim, konstantno se. Sunčev sustav sastoji se od Sunca, središnje zvijezde, i devet planeta koji se oko.


Najveća udaljenost od Sunca: 109 miliona km. Do ovog zaključka došao je mjerenjem udaljenosti Sunca i Mjeseca od Zemlje. Položaj donjeg planeta za maskimalne elongacije.

Venera udaljenost od sunca
Merkur je najmanji terestrički planet i najbliži Suncu te ga je teško promatrati sa. Od pogleda sa Zemlje kriju ga stalni oblaci, te mu se površina može otkriti tek analizom ultraljubičastog svjetla. Srednja udaljenost od Sunca iznosi 108 milijuna.


I djetetu је jasno koliki је utjecaj Sunca nа ljude і život nа nаšoj planeti. Ako je udaljenost Venere od Sunca točno 45⁰, tada govorimo o polukvadratu. Da li je uopće moguće pričati o Veneri, a da nam na um ne dođe Afrodita. Dobila je ime po rimskoj boginji ljepote, a grci su je zvali Afrodita. Za Mesec važi da postaje vidljiv nakon 12°30′ udaljenosti od Sunca, dok.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.