nedjelja, 25. prosinca 2016.

Postavljanje radijatora ispod prozora

Postavljanje radijatora ispod prozora Radijator nije potrebno staviti ispod prozora. Mogu se oni da se razumijemo postaviti bilo gdje u sobi, ali nešto cirkulacija, ovo ono i kao. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoZbog toga su se prije radijatori u pravilu postavljali ispod prozora.

Postavljanje radijatora ispod prozora
Prolaz topline kroz zatvoreni prozor izrazava se koeficijentom U (k) sto je. Zbog te pojave konvekcijskih gubitaka, radijatori se postavljaju ispod prozora, kako bi se neutraliziralo slijevanje toplog zraka prema podu. Postavljanjem 10 cm toplinske izolacije na neizolirani zid može se postići. Kad je radijator ispod prozora,hladan vazduh prolazi kroz i okolo. Plocasti radijator 600x1200 (47kg) trebam montirati ispod prozora gdje je pregrada.


Za manje prostore ili za one kojima dio ispod prozora treba za nešto. Prozor,pa čak i sa unutarnje strane,vrlo je nezahvalno mjesto ako imate. Najviše topline gubimo kroz sami dimnjak,zatim prozori i stakla,zidovi. Poželjno je radijatore postaviti ispod prozora ili na mjesta koja nam. Priprema i postavljanje kompaktnih radijatora. Ugradnja i zamjena radijatora - rad je jednostavan, ali zahtijeva. Baterije obično postavljena ispod prozora za stvaranje toplinske zavjesu. Prozori koji propuštaju zrak podižu troškove grijanja i do 10%.


Postavljanje radijatora ispod prozora
Temperatura, posebice iz radijatora ispod prozora će ubrzo nestati vani. Baterije (radijatori) aluminij grijanje: izbor, izračuni i ugradnja. Montaža Pozicija: ispod prozora, na zidni nosač ili prozor ili zid stoji. Kod mene u kuhinji (jedino mjesto gdje imam prozore, sve ostalo su balkonska vrata) je radijator 2 cm ispod klupice a zavjese su oko 3-4 cm. Ako su radijatori postavljeni pod prozore, iznad njih namjestite policu. Ispod vrata je uvijek propuh, spriječite ga postavljanjem jastuka protiv. Ako je radijator ispod prozora, on djeluje prema toj cirkulaciji zraka.


Ne treba postavljati frižider u blizini šporeta, kamina, grijača i radijatora.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.