četvrtak, 8. prosinca 2016.

Rendgenska cijev

Rendgenska cijev Rendgenska cijev je izvor rendgenskog zračenja u današnjim rendgenskim uređajima i strojevima. Danas se upotrebljavaju rendgenske cijevi s užarenom. Hrvatska enciklopedija","rh":"enciklopedija.

Rendgenska cijev
Prijavi drugu slikuPrijavite uvredljivu sliku. Röntgen, služi za proizvodnju rendgenskoga zračenja. Ionizacija (rendgenske zrake, gama zrake, kozmička zračenja i čest. zrač.) 7. Uvod Rendgen zrake (X-zrake) nisu proizvedene; one su otkrivene gotovo slučajno.
Rendgenska cijev
Tokom 1870-ih i 1880-ih godina u mnogim univerzitetskim. Značenje i opis pojma "rendgenska cijev" u medicinskom leksikonu.


To se postiže akceleracijom (ubrzanjem) elektrona sa negativno naelelktrisane. Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Može biti; (2) jonska ili (2) termoelektronska (Coolidge). ZADAR - Zbog kvara na rendgenskoj cijevi odgađaju se sve pretrage na MSCT-u do kraja tekućeg tjedna, stoji u obavijesti na stranicama Opće. Zbog kvara na redgenskoj cijevi odgađaju se sve pretrage na MSCT-u do kraja tekućeg tjedna, stoji u obavijesti na stranicama Opće bolnice. Dragomir Petric počeo je „razoružavati“ rendgen u ovom gradu: iz Vrgorca je odnesena rendgenska cijev za dijaskopiju u Trogir, no nije tu kraj.


Kroatisch-Deutsch-Übersetzung für rendgenska cijev im Online-Wörterbuch dict.

Rendgenska cijev
Podjela rendgenskih cijevi s obzirom na izvedbu hlađenja. Panoramska, unipolarna rendgenska cijev sa šupljom anodom. Ogib rendgenskog zračenja na kristalnoj rešetki (Laue, Fridrich, Knipping). Zadatak 2: Neka rendgenska cijev radi na naponu 381 kV. G elektroničko pojačalo za prijam slike tijekom dijaskopije.


D rendgenska cijev za dijaskopiju ispod ležaja. Nekad je bila u olovnom oklopu i plivala u.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.