nedjelja, 4. prosinca 2016.

Venera udaljenost od zemlje

Venera udaljenost od zemlje Venera udaljenost od zemlje Na nebu je najsjajniji planet i pokazuje. Posle Sunca i Meseca Venera je najsjajniji objekat na zemaljskom nebu.

Venera udaljenost od zemlje
Zbog eliptičnosti putanje, udaljenost od Sunca mu varira od 46 do 70 milijuna km.
Venera udaljenost od zemlje
Venera od Sunca ako je njena prosječna udaljenost od Sunca. Mars je četvrti planet od Sunca i drugi najbliži planet Zemlji (najbliža je Venera). Zemlje ne mogu videti njenu površinu. Udaljenost između dva planeta, međutim, konstantno se.
Venera udaljenost od zemlje
Najmanja udaljenost od sunca: 108 miliona km.


Položaj donjeg planeta za maskimalne elongacije. Merkur - Venera - Zemlja - Mars - Jupiter - Saturn - Uran - Neptun - Pluton. Jedna od njih (pored Jupitera i Saturna) je i planeta Venera, u narodu znana i kao. Venera je druga planeta od Sunca, u orbiti je svakih 224,7 zemaljskih dana. U umanjenom mjerilu takvom da astronomska jedinica odgovara jednom metru, Merkur bi bio 38 cm udaljen od Sunca, Venera 72 cm, Zemlja 1 m. Tako je stoga što je njihova udaljenost od Sunca manja od Zemljine. Preostala dva tranzitirajuća tijela su planeti, Merkur i Venera. Srednja udaljenost od Sunca iznosi 108 milijuna.


Venera udaljenost od zemlje
Venrea je po sastavu sestrinjski planet Zemlji ali je u mnogome drukčija od našeg planeta. Venera je poznata kao i planet sestra Zemlji zbog mnogih globalnih sličnosti. No, ta Venera – koju smo zadnjih mjeseci doživljavali i kao Zvijezdu. Unutarnji planeti, Merkur i Venera, uvijek su blizu Suncu i vidljivi su samo u sumrak ili u zoru. Oba planeta našla su se u prolazu na suprotnoj. Sunčevog sustava, Merkur, Venera, Zemlja i Mars s. S povećanjem udaljenosti od Sunca redom se nalaze Merkur, Venera, Zemlja i Mars.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.