petak, 13. siječnja 2017.

Centrifugalne pumpe na brodu

Centrifugalne pumpe na brodu BPS za navigaciju i sigurnost broda (kormilarski uređaj, sidrena vitla, pritezna vitla, pumpe... Pumpe (centrifugalne, zupčaste, vijčane, klipne,…) ▫ Vitla i dizalice. Općenito zadatak pumpi u brodskom strojnom kompleksu i njihova podjela, glavne vrste brodskih pumpi, pogon pumpi, primjena na brodu, posebni zahtjevi za pumpe. Centrifugalne pumpe podjela, konstrukcijski dijelovi i izvedbe, brzine u.

Centrifugalne pumpe na brodu
Pumpe se na brodu, kao i na kopnu, razmeštaju na dva načina u odnosu na. Prema konstruktivnoj izvedbi pumpe mogu biti klipne, rotacione, centrifugalne. Osnove rada pumpi Svaka pumpa na brodu radi unutar nekog sustav.


Postoje dva osnovna tipa pumpi koje se koriste na brodovima: klipne (naizmenične) i centrifugalne (rotacione).

Centrifugalne pumpe na brodu
Pumpe su najrasprostranjeniji strojevi na brodovima. Usporedba volumetrijskih (stapnih) i dinamičkih (centrifugalnih) pumpi. Pumpe tekućeg tereta su većinom centrifugalne pumpe jer udvoljavaju mnogim. Usporedba stabilnosti broda s jednim velikim tankom tereta i više manjih. GODINE, U RAFINERIJI NAFTE BROD AD, U SKLADU S SPISKOM. ZA GENERALNI REMONT VIŠESTEPENE CENTRIFUGALNE PUMPE 50-P04 A (315KW).


Zakoni sličnosti u karakteristikama pumpi i motora. Slavonski Brod); Ante ČIKIĆ (VTŠ Bjelovar); Darko DUKIĆ (Sveučilište u Osijeku. Odjel za fiziku);. U našoj ponudi se nalazi velik izbor crpki (pumpi) za razne namjene vrlo širokog izbora proizvođača.

Centrifugalne pumpe na brodu
MPD je tvornica pumpi i armatura sa sjedištem u Daruvaru. ABS, Bureau Veritas, Germanischer Lloyd, hrvatski registar brodova, Det Norske. Ideja sa vjetrenjačom nije loša, ali za centrifugalnu pumpu nebi dobio. Na moru je pa tako i u brodu vlaga moguče da i ona sama doprinosi.


Upoznavanje sa dužnostima po dolasku na brod. Usvajanje znanja o tome da se svaki rad na brodu mora obaviti na.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.