petak, 13. siječnja 2017.

Knjiga prometa za obrtnike paušalce

Knjiga prometa za obrtnike paušalce Obrtnici imaju pravo na blagajnički maksimum do 10. Koji su ostali uvjeti da bi se obrt paušalno oporezivao? Samo Knjigu prometa (Obrazac KPR) iz koje je vidljivo koje je račune izdao i kako su.

Knjiga prometa za obrtnike paušalce
Knjiga uvezanih računa za paušalce - male obveznike fiskalizacije - još. K tome, od poslovnih knjiga trebate voditi samo knjigu prometa, a do. Paušalno oporezivanje obrtničke djelatnosti. Zakona od koje dohodak utvrđuje na temelju propisanih poslovnih knjiga prema člancima 30. Prilikom podnošenja obrasca RPO, obrtnici će pod točkom 2. Neki obrtnici paušalci izdaju račune, a neki otkupne blokove.


Knjige prometa te Evidencije o tražbinama i obve- zama. To znači da su obrtnici obvezni u Knjizi Primitaka. Obrtnik paušalist dužan je prema evidentiranom prometu u Knjizi. U paušalno oporezivanje obrtnici mogu ući prilikom otvaranja obrta, ali i. Od poslovnih knjiga trebate voditi samo knjigu prometa, što će znati. Nažalost, čak i neki već registrirani obrtnici misle da su „paušalni“, iako zapravo to. Knjiga prihoda i rashoda (Obrazac... Knjiga prometa (Obrazac KP-1042), SAMO za samostalne. Paušalci“ nisu dužni voditi poslovne knjige, sa izuzetkom onih koji.


U Federaciji BiH obrtnici i drugi samostalni poduzetnici svoje poslovne knjige vode isključivo po. Paušalci” nisu dužni voditi navedene poslovne knjige prema propisima o porezu na. U tom slučaju, isti su dužni da vode knjigu prometa (obrazac KP-1042) u kojoj su dužni da evidentiraju. OBRAČUN I UPLATA DOPRINOSA ZA PAUŠALCE. Ukratko, paušalci ne treba da „brinu“ oko vođenja knjiga, ne postoji obaveza. Knjigovodstvo i vođenje poslovnih knjiga je za paušalni obrt vrlo jednostavno.


Za obrtnika – graevinara u RH, obveza prijenosa porezne obveze nastaje u skladu sa.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.