srijeda, 4. siječnja 2017.

Obvezni elementi računa 2016

Obvezni elementi računa 2016 Obvezni elementi računa propisani su sa više Zakona. Zakona o porezu na dodanu vrijednost propisuje obvezni sadržaj računa. Prema Zakonu o PDV-u porezni obveznik nije obvezan izdati račun za obavljene.

Obvezni elementi računa 2016
Dakle, knjigovodstvena isprava, osim računa, mora biti potpisana od. Ti elementi navedeni su dalje u tekstu. Zakon o trgovačkim društvima propisuje obvezni sadržaj poslovnog papira trgovačkog društva.


Svaki račun koji izdaje poduzeće mora sadržavati propisane podatke obzirom da je to vjerodostojna isprava.

Obvezni elementi računa 2016
Postavlja se pitanje je li takav novi element računa obvezan ili nije. Tada ste obvezni izdati račun sa svim elementima tek na zahtjev kupca. Propisan je i minimalni sadržaj računa za gotovinski promet. S druge strane, ulazni račun mora biti uredno likvidiran i sadržavati najmanje dva potpisa:. Prvi obrazac predavati će se do 20-og veljače 2016. VAŽNE NOVOSTI OKO ELEKTRONIČKOG RAČUNA OD 1. Bitno je naglasiti da je izdavatelj računa obvezan utvrditi na koji će način osigurati vjerodostojnost podrijetla, cjelovitost. S obzirom na njegove odredbe, žig i potpis.


Porezna uprava; Arhiva: Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom 2013-2016.

Obvezni elementi računa 2016
Elementima računa smatraju se podaci: osobni identifikacijski broj (OIB). Zakonom obvezno, kao što je za B2G sektoru. Stupanjem na snagu i primenom Zakona o PDV-u od 01. Obavezni elementi računa-otpremnice. Kao poduzetnik početnik jedna od prvih stvari koju morate naučiti je izdavanje računa i koje su propisane stavke obavezne na njima.


Zato vodite računa o tome da kod izrade ponude, predračuna i sl. Ukoliko želi da svom kupcu dostavi dokument sa svim elementima buduće prodaje. Ispravan PDV račun sadrži sve elemente definisane zakonom, a to su:. Podsjetnik o obveznim elementima izlaznog računa možete vidjeti na. Sadržaj treninga - „Bez računa se ne računa“ - Obveza izdavanja računaSeminar je osmišljen kao interaktivna radionica a sastoji se od dv. Naime, obavezni elementi računa u domaćoj trgovini su propisani zakonima, ali da li se ti isti zakoni odnose i na račune u.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.