petak, 13. siječnja 2017.

Sta je medijapan

Sta je medijapan Ako ste se ikada našli pred izradom namještaja po mjeri, jedno od osnovnih pitanja bilo je vezano uz odabir materijala – medijapan ili iveral? Iveral (oplemenjena iverica) materijal je koji se često koristi i za izradu fronti i korpusa te radnih ploča. Evo primjera šta nemožete napraviti sa ivealom ili medijapanom: a ovako.

Sta je medijapan
Medijapan Ili Iverica Za Kuhinju - MajstorBeograd. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoPrevedi ovu stranicuZa furniranje se najviše koristi bukva ili hrast, za industriju nameštaja, kod frontova, stolova itd. Kod medijapana mogućnosti su razne… Šta je iverica i koje vrste.


Većina ljudi se dvoumi između medijapana i iverala, a popularna je i.

Sta je medijapan
Proizvode od usitnjenog drveta uz minimalan dodatak. Vrlo često pitanje koje se postavlja prilikom planiranja kuhinje. Mešanjem drvenih vlakana i "smole" pa zatim presovanjem smese na visokoj tempreaturi nastaje "sirovi" medijapan. Za razliku od iverice sirovi medijapan se. Jučer sam bila u jednom salonu i napravili su mi ponudu, mediapan je. Nije da se hvalim, ali i meni je značilo šta god sam imala priliku da.


I medijapan i iverica su “drvene” ploče, razlika je u tome što se iverica radi presovanjem iverja koja su veća (krupnija), dok se medijapan dobija presovanjem. U dilemi sam, odnosno trilemi, namjeravam raditi kuhinju po mjeri, ali od kojeg materijala: iveral, mediapan ili postforming? Moji imaju medijapan koji sija na zidu.

Sta je medijapan
MDF (mediapan) – mediapan je skuplji materijal i kada se izrađuju kuhinje, od njega se rade fronte, vrlo rijetko i tijelo. Ja imam crvenu,medijapan visoki sjaj,i stvarno se lako čisti sa magičnom krpom. Donedavno je medijapan u visokom sjaju bio omiljen materijal za kuhinjske fronte, no sve ga više zamjenjuje polumat ili mat medijapan. Svaki materijal ima svoje prednosti i nedostatke te svaki od.


Materijali za izradu dovratnika najčešće su: puno drvo ili HDF (tzv. medijapan, high density fiber). Prva je medijapan koji se pravi od sitnijih komada i bolje je presovan, druga grupa proizvoda su laminati koji su kod nas poznati kao podne. To je druga prica, neću se zadržavati oko toga nego šta je tu je i sad moram da nešto popravim. Najveci problem je sto nakon spricanja furnira.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.