četvrtak, 16. veljače 2017.

Darovanje nekretnine roditelju

Darovanje nekretnine roditelju Imaju li roditelji pravo darovnicom dobiti od djeteta nekretninu i da li su u tom slučaju oslobođeni poreza? Porez na promet nekretnina pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina.

Darovanje nekretnine roditelju
Jel se i onda smatra darovanje djeteta roditelju ili? Dnevni IUS-INFOSpremljeno u privremenu memorijuSlično13. Darovanje nekretnine veliki broj pojedinaca koristi za stjecanje nekretnina ili imovine općenito i ono se, pored kupoprodaje, najčešće javlja u. Ako ste nasljeđivanjem ili darovanjem stekli nekretninu, ona se oporezuje.
Darovanje nekretnine roditelju
Ako se na darovane nekretnine plaća porez na dodanu vrijednost.


Bok, mogu li, kao sin, darovati stan svojoj majci? Unaprijed hvala Darovanje nekretnine. Mislim da nije bitno tko kome ostavlja stan - roditelj djetetu ili dijete. Po ovoj tvojoj logici bi sin mogao darovat roditeljima pa onda. Razvod, darovanje djeci ili iznajmljivanje. Te tri stvari našem svijetu prve padaju na pamet kada je u pitanju novi porez na imovinu koji je. Sukladno zakonu o obveznim odnosima, ugovor o darovanju sklapa se u pisanom obliku. Ukoliko je ugovor o darovanju nekretnina sklopljen u obliku javnobilježničkog akta ili od strane javnog.


Darovanje nekretnine roditelju
Time postajete vlasnik predmetne nekretnine još za života roditelja te ste se. Vam stoji na raspolaganju je da sa roditeljima sklopite ugovor o darovanju. Ne mozes ti darovati roditeljima nekretninu bez poreza. U slucaju darovanja vrijedi izravan naslijedni red, npr. Pitanje je šta se dešava sa roditeljima i nekretninama s obzirom da pružatelj. Da li se placa porez na promet nekretnina ako se radi o darovanju, ali takvom da sin daruje roditeljima (ili jednom roditelju) ?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.