četvrtak, 23. veljače 2017.

Dugotrajna imovina u pripremi

Dugotrajna imovina u pripremi Dugotrajna nematerijalna imovina u pripremi. TROŠAK NABAVE LICENCIJE = kupovna cijena licencije + ovisni troškovi. Materijalna imovina u pripremi (računi skupine 015, 026 i 031). Grupa Inventar koristi se za evidentiranje dugotrajne imovine i sitnog inventara. U praksi, česta su pitanja vezana uz nabavu dugotrajne imovine, a najčešće se. U prava spada nematerijalna imovina kao npr.


Imam OPG i zaposlensam te sam osim poljoprivrede planirao i seoski turizam i za to. Na ovom kontu kumuliraju se svi troškovi koji nastaju u svezi s nabavom bilo kojeg oblika dugotrajne materijalne imovine. DUGOTRAJNA FINANCIJSKA IMOVINA financijska. Kad je imovina u cijelosti amortizirana, (isknjižavanje). U pripremi i razradi ovog kontnog plana uzete su u razmatranje sve promjene. Nematerijalna imovina u pripremi (analitika prema vrsti računa skupine 01).


Iako su dugotrajna nematerijalna i materijalna imovina u prvom redu namijenjene za korištenje u proizvodnom procesu, pružanju usluga ili. Ispravak vrijednosti neproizvedene dugotrajne imovine. Ostala nematerijalna proizvedena imovina u pripremi. Tako se s aspekta funkcije dijele na osnovna sredstva u pripremi, osnovna. Oblici dugotrajne nematerijalne imovine su: koncesije, patenti. Za razliku od plaćenih predujmova za robu i materijal, predujmovi plaćeni za nabavu dugotrajne imovine ne ulaze u poslovne izdatke odnosno ne unose se u. Plemenitih metala i ostalih pohranjenih vrijednosti. Pitanje je samo načina knjiženja u poslovnim knjigama ili iskazivanja u financijskim izvješćima tih društava korištenih oblika nematerijalne imovine.


Promjene u vrijednosti (revalorizacija) financijske imovine (AOP 011 do 017).

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.