srijeda, 8. veljače 2017.

Kolač od badema i kokosa

Kolač od badema i kokosa Od kada sam probala divni Snecin kolac s makom bez brasna,pa moj coko-badem kolac bez brasna,ostala sam odusevljena,okusom i. Druga u ciklusu mojih malih torti: biskvit dacquoise s bademima i kokosom upotpunjen slastičarskom kremom od čokolade i ruma. Savršeno fini i zdravi keksići od kokosa i badema. A pogotovo kekse s kokosom :) Nešto sam zapela za zdravije kombinacije. Kada je gotov, kolač bi trebao biti zlatno smeđe boje i polako se odvajati od kalupa. Autor: Ismeta Jakupovic 31 objavljenih recepata. Sastojci: ooooooooooooooooooooo Tortica od badema i kokosa.


Kolač od badema i kokosa
Kad ih zagrizete isprepliću vam se kokos, čokolada, prženi bademi, a upotrijebite li i vi u njima tamni muscovado šećer kao i ja ovog puta…. Torta od badema,cokolade i kokosovog brasna. Roland Garros, Nadal, Đoković, celijakija, bademi, kokos. Možemo dodati žlicu, dvije meda ako želimo da bude kao kolač. Ovi jednostavni i brzinski kokos-vanilija keksići fina su poslastica uz čaj ili kavu. Mog muža miriom podsjećaju na neke Zlatka kekse, ja ih se.


Dovoljno je da pročitate naziv ove poslastice pa da odmah poželite da je pojedete u velikim količinama. Naučite kako da napravite kocke sa. Jagode su savršene same po sebi, i najviše ih volim takve, svježe, hladne, bez ičega. Ipak, svake sezone padnem pod iskušenje i napravim. No ne dajte se zavarati misleći kako ovakvih kolača možete pojesti. U mješavinu badema i kokosa dodajte ulje i bjelanjke pa žlicom sve. Evo vrlo jednostavnog kolaca, koji se moze praviti s kokosom (ali i s orahom ili ljesnjakom). DESERT BEZ ŠEĆERA: Hrskavi kolač sa šljivama.


Zdravi sastojci spakovani u kolačiće, može? Možete kombinovati i druge sastojke po želji, npr suvo grožđe ili suve šljive, lešnike, golicu, rogač. No ovo je kokos torta bez klasičnog šećera i bez brašna- dakle jedna malo laganija verzija. Posebno pomješajte bademe, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Medena pita- kolač koji je (bio i još uvijek je) nezaobilazan.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.