ponedjeljak, 13. veljače 2017.

Mjerna jedinica za snagu

Mjerna jedinica za snagu Mjerna jedinica za snagu Mjerna jedinica SI za električnu energiju je džul (J), ali se u fizici koristi. Snagu od 1 W proizvodi struja jakosti 1A, ako je ostvarena uz pomoć napona od 1 V. Snaga P je kvocijent rada W i vremena t tijekom.

Mjerna jedinica za snagu
P = U I (W) W= vat- mjerna jedinica za snagu. Riječima ćemo reći da je snaga struje jednaka umnošku napona na trošilu i jakosti struje u trošilu. Pojam «konjska snaga» ili skraćeno KS je fizikalna jedinica za snagu koja je u međunarodnom sustavu mjernih jedinica prije gotovo 25 godina zamijenjena.
Mjerna jedinica za snagu
Osim vata, za prividnu električnu snagu izmjenične struje može se upotrebljavati i jedinica za snagu voltamper (1 VA = 1 W).


Opća konferencija za utege i mjere (CGPM). Snaga je po definiciji izvršeni rad u jedinici vremena ili promjena energije u jedinici vremena. Konjska snaga (oznaka KS) stara je mjerna jedinica za snagu izvan SI sustava. Mjerne jedinice za energiju i snagu. Definira se kao snaga potrebna da se masa od 75 kilograma. J je rad koji izvrši sila od 1N na putu od 1m u smjeru sile. Odredite snagu žaruljice pomoću ampermetra i voltmetra.


Mjerna jedinica za snagu
Oznaka KS podrazumijeva kod nas konjsku snagu prema njemačkom.
Mjerna jedinica za snagu
Na temelju dobivenih podataka izračunajte snagu P. W rad (engl. work), P snagu (engl. power) itd. Razliku između dimenzije i mjerne jedinice je u tome što dimenzija predstavlja mjeru koliko. To je jedinica za prividnu snagu generatora. Da li neko može da mi objasni zašta je jedinica KVA (KiloVatAmper). Svjetlosni tok predstavlja snagu zračenja koju emitira izvor svjetla u svim. KONVERTER MJERNIH JEDINICA Vam omogućuje pretvaranje više od 150 različitih mjernih jedinica.


Watt je jedinica za snagu, prefiks "kilo" ispred označava 1. Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o mjernim jedinicama. Jedinica kojom se izražava energetska vrijednost baterija je kWh.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.