ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Bjelanjak kalorije

Bjelanjak kalorije Možda ste čuli da jedući jaja se debljate kao i da 60 posto kalorija u jajima dolazi od masti. Međutim, jedući masti ne debljate se i jaja su „kontrolirana kalorijska“. U tablici (tablica kalorija) pronađite kalorijsku vrijednost namirnica, usporedite što je zdravije i koliko pojedina namirnica ima proteina.

Bjelanjak kalorije
Kako su jaja jedan od najboljih izvora proteina, onda je bjelanjak logično jedna od najboljih namirnica za sve one koji se bave nekom vrstom treninga ili koji idu. U detaljnoj tablici kalorija i hranjivih sastojaka pronađite informacije o tome koliko. Ostali nazivi: bjelanjak; engleski naziv: egg white; njemački naziv: eiklar; latinski naziv: albumen. Bjelance je bistra tečnost koja se nalazi u.
Bjelanjak kalorije
Ugljeni hidrati postoje samo u malim tragovima. Sam bjelanjak ima mnogo manje kalorija nego žumanjak, te se smatra dijetalnim dijelom jajeta.


Bjelanjak kokošjeg jajeta od 100 g ima 49. JAJA SU KALORIJAMA IZUZETNO BOGATA NAMIRNICA! BJELANJAK JE BOGAT PROTEINIMA, SIROMAŠAN KALORIJAMA PA ĆEMO. Kalorijske tablice namirnica, s nutritivnim vrijednostima u udjelom proteina. Hrana, Kalorije, Proteini, Ugljikohidrati, Masti. RDI = preporučeni dnevni unos kalorija koji se temelji na prehrani od 2000 kcal dnevno. Međutim, masti jajeta donose kalorije i kolesterol (oko 80 kcal i 225 mg kolesterola za jedno cijelo jaje).

Bjelanjak kalorije
Kao što je zapravo u jednom velikom jaje s prosječnom težine oko 30 grama kalorija bjelanjak ima oko 16 godina.


Kuhani bjelanjak ima 33 g, a kuhani žumanjak 17 g. Dakle, možete imati koliko god bjelanjaka. Lako s “grickalicama “ koje nemaju više od 200 kalorija po obroku a. Sendvič može sadržavati salatu, posnu šunku i pola kuhanog bjelanjka. Jedan veliki bjelanjak ima tek 17 kalorija i četiri grama proteina. Edamame (mahune soje) su sjajan izbor za međuobrok i veliki izvor proteina. Riba i rakovi obiluju proteinima, a imaju izuzetno malo kalorija. Ovisno o veličini, jedno jaje ima 70–80 kalorija i 185–215 mg kolesterola.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.