utorak, 21. ožujka 2017.

Hrvatske zmije otrovnice

Hrvatske zmije otrovnice Hrvatske zmije otrovnice Slična je riđovki, a upravo zbog te sličnosti mnogi u Hrvatskoj misleći kako je riječ o maloj riđovki niti ne. Od 15-ak vrsta zmija koliko ih živi na području Hrvatske samo njih tri su otrovne: poskok, planinski žutokrug i riđovka.

Hrvatske zmije otrovnice
Ipak, postoje i tri otrovnice: poskok, riđovka i planinski. Poskok GDJE: Cijelo područje Hrvatske na pogodnim. U Hrvatskoj postoje tri(3) zmije koje su otrovne i mogu biti kobne po ljude.
Hrvatske zmije otrovnice
Uz dolazak lijepog i toplog vremena sve više vremena provodimo u prirodi.


No, ipak moramo imati na umu da mi nismo jedna živa bića koje. Zmije otrovnice najlakše je prepoznati po obliku glave i tijela: tijelo je kratko i. Unatoč tome što susret sa zmijom može biti neugodan, u Hrvatskoj od 15 vrsta zmija žive samo tri otrovnice - poskok, riđovka i planinski. Gmazovi su ugrožena skupina životinja i u Hrvatskoj su sve. Sve zmije porodice ljutica prilično su zdepaste i kratkoga repa. Gotovo sve zmije ove porodice rađaju žive mlade. Najbolje je proučena zmija na svijetu.

Hrvatske zmije otrovnice
Od petnaest hrvatskih vrsta zmija, samo su tri otrovne, a još dvije imaju.


Poznata je još i pod nazivima šarka. Naučite razlikovati otrovnice od neotrovnica tako da znate u kojem je. Međutim, to ne znači da u našoj županiji ne obitavaju zmije koje su otrovnice. Mnogima se i na sam spomen zmija ježi koža, a zamislite ih da gmižu i. Prostire se preko čitave Europe, kroz Rusiju sve do obale Tihog oceana. Josipa koji je bio pionir tog posla u Hrvatskoj. Riđovka je najrasprostranjenija zmija Europe.


U Švedskoj se može naći i u Arktičkom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.