subota, 18. ožujka 2017.

Kako obuci bebu za spavanje zimi

Kako obuci bebu za spavanje zimi Bebe bi kod kuće trebale biti odjevene u prozračnu, udobnu odjeću od prirodnih materijala da joj bude ugodno. Novopečenim roditeljima zima i hladno vrijeme mogu biti izvor popriličnih briga. Saznajte kako oblačiti bebu po danu, za šetnju, za spavanje te.

Kako obuci bebu za spavanje zimi
Dovoljna je obična deka ili malo deblja pamučna vreća za spavanje. Zbog toga bebe treba pokrivati, zimi im obavezno odijevati bodiće i. Temperatura prostorije u kojima beba boravi i spava iznosi oko 20-22° C. Kako obući novorođenče kad nadolaze hladniji dani.
Kako obuci bebu za spavanje zimi
Ako je vaša beba rođena u kasnu jesen ili zimu, najpogodnije vrijeme za izlazak.


Zimi je teže proceniti kako dete treba obući i čime ga pokriti, pa su prehlade. Pomoći će joj da bolje spava, otvoriti apetit, popraviti. Najbolje doba dana za izlazak u šetnju tokom zime je između 11 i 15 sati. Ovako ja inaće joj obućem body kratkih rukava i na to body ili majicu. Pre nego bebu stavite na spavanje, dečji krevetić možete ugrejati. Knjiga Imena, Imena za bebe, Decija Imena, Muska Imena, Zenska Imena. Zimi je teze proceniti kako dete treba obuci i cime ga pokriti, pa su. Ako su hladni, a naročito ako dete kija ili, čak, drhti, zima mu je.


Kako obuci bebu za spavanje zimi
Spavaju li vam bebice zimi u plišanim piđamicama ili pamučnim i. Malim bebama su inače stopala hladna,tako da se ravnaš po njegovim leđima i prsima. Zenski forum › Porodica › DecaSpremljeno u privremenu memorijuSličnoPrevedi ovu stranicu28. Najbolje je bebi oblačiti vreću za spavanje sa našivcima za šakei tako ćeš biti. Zbog toga su roditelji često u dilemi kako obući bebu kada su vrućine i kako je zaštititi od hladnoće. Hvala neki, ja se bas pitam bi li kupovala vrecu za spavanje ili ne jer to. Joj meni je uvijek problem taj kako znati jel bebi zima. Da, meni je najteze „pogoditi” kako, tj. Dakle, najbolje je da beba spava u pamučnom “džaku” koji se zakopčava od napred.


U periodu zime, bebe trebaju otprilike isti broj slojeva kao odrasle.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.