ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Kawasaki bolest

Kawasaki bolest Kawasaki bolest ili Kawasaki sindrom očituje se u upali zidova srednje velikih i malih arterija. Ovo je rijetka bolest koja se najčešće javlja kod djece mlađe od. Neslužbeno doznajemo kako se bolest zvučnog.

Kawasaki bolest
Kavasaki (Kawasaki) sindrom je difuzni vaskulitis nepoznate etiologije. Kliničke, i epidemiološke karakteristike. Opisao Ju Je Japanac Tomisaku Kawasaki Po Kojem. Najčešće se dijagnosticira u djece predškolske dobi.
Kawasaki bolest
Kawasaki sindrom je akutna multisistemska dječja bolest koja se vrlo rijetko javlja i u osnovi je benigna ako se na vrijeme počne adekvatno.


Kawasakijeva bolest je vaskulitis (upala krvnih žila) koja ponekad zahvaća i koronarne arterije, te se obično javlja u djece. Sad sam čačkala zbog ove teme po internetu i tamo na jednoj strani piše o kawasaki bolesti i aneurizmi i tamo piše da se liječenje provodi. Javlja se upala i nekroza (izumiranje) krvnih žila, koji su. Ostalo joj je ime - arteritis velikih stanica. Saznajte najnovije vijesti vezane uz temu. Kao što je čak 25 posto bolesnika može. Njegovi mladih bolesnika dana ili čak tjedana patila od visoke temperature, koje se. Moj petogodisnji rodjak ima vrlo retku bolest "Kawasaki".


Kawasaki bolest
To je na neki nacin upala krvnih sudova. Pronasla sam dosta informacija o bolesti na. Radi se o sistemskom vaskulitisu, tj. I liječnici se slažu da je riječ o rijetkoj, no u osječkim pedijatrijskim. Jel baš samo vaskulitis ili Kawasaki sindrom? Henoch-Schönlein purpura and Kawasaki disease. Kavasakijeva (Kawasaki) bolest je prvi put opisana 1967.


To dovodi do poraza koronarnih arterija, aorte i vene. Bolest je otkrio japanski pedijatar dr.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.