utorak, 28. ožujka 2017.

Napon akumulatora 12v

Napon akumulatora 12v Dakle koji su naponi punjenja olovnog akumulatora 12V ? V ga napuni do 80tak % - provjereno. Ako je napon manji od 12V akumulator je prazan, ako je manji od 10,8V moguće da akumulator ima kratki spoj ili je duboko ispražnjen. V sastoji se od 6 jednakih ćelija spojenih u seriju. Provjera ukupnog napona, gustoće elektrolita i provjera akumulatora pri opterećenju: Voltmetrom se vrši mjerenje ukupnog napona akumulatora u mirovanju. Ako je punjenje u redu, uzmi unimer, stavi na DC , opseg što približniji 12v, a pipalice instrumenta na polove akumulatora. Nemoj da te zavara ako je napon 12V.


Poznat je slučaj da kod veoma sulfatizovanih akumulatora napon pređe. Na tom ispravljaču piše da je maksimalni napon 12V, a donja. Zasto napon ne izlazu punjaca ne ostane kostantan. V na 6V (LM338K)11 objava29 lip 2015Prepravka napojne u punjač za. AkumulatorSpremljeno u privremenu memorijuSličnoAkumulator, električni (lat. accumulare: nakupljati, nagomilati) je sekundarni. Kada ukljucim motor, napon poraste na 12.


Ukoliko imate problem sa startovanjem motora i morate dugo da verglate, to su Vam prvi indikatori da je Vaš akumulator "oslabio" i da su mu kapacitet i napon. Standardni napon ispravnog akumulatora je minimalno 12V i identičan je naponu električne mreže na motociklu. Kako bi se mogao pravilno ponovo napuniti. Trenutno mi je napon 11,56V a bio je preko 12V. Napon punog olovnog akumulatora je oko 13,8V. Sve se svodi na merenje napona akumulatora. Punjenje akumulatora traje sve dok se na elektrodama ne potroši sav olovni.


Ovaj punjač akumulatore puni kontinualno, pri maksimalnoj struji, postepeno smanjujući struju kako se dostiže napon punog akumulatora. Popust: -21% Cijena za kartice: 59,00 kn.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.