srijeda, 8. ožujka 2017.

Nikola tesla biografija

Nikola tesla biografija Tesla u New Yorku vlastitu tvrtku Tesla Electric Light and Manufacturing Company za. Potječe iz pravoslavne obitelji, otac Milutin je bio. Smiljanu, današnja Republika Hrvatska. Njegovi roditelji Milutin i Georgina. Тесла, један од најблиставијих умова човечанства, рођен је 10. Смиљану, крај Госпића у Лици, у тадашњој Аустријској. Uz njegovo ime vežemo izume kao što su okretno magnetsko polje i višefazni sustav.

Nikola tesla biografija
Karijeru je započeo u telefonskoj tvrtci u Budimpešti.


Za njega se kaže da je čovek "koji je izumeo dvadeseti vek" i "Prometej dvadesetog. Na veliku tajnu iz tajnog dnevnika Nikole Tesle ponovno je podsjetio dr. U knjizi "Tesla - čovjek izvan vremena" jednoj od najpoznatijih Teslinih biografija. Otac mu je bio vrlo inteligentan i odličan pravoslavni sveštenik Milutin. Koji je točan datum rođenja i smrti ličkoga genija Nikole Tesle? U svakoj biografiji i spisu o Tesli piše da je rođen 10. Teslin otac Milutin bio je pravoslavni svećenik, a majka Georgina bez formalne naobrazbe, veoma. Seifera sveobuhvatna je biografija Nikole Tesle, u koju je autor uložio preko dvadeset godina istraživačkog rada.


Nikola tesla biografija
Posebno izdanje autobiografije Nikole Tesle, fizičara, kemičara i matematičara koji je osmislio više od 700 patenata, izumitelja koji je zamislio i praktičnom. Nikola Tesla Moji izumi - knjiga autobiografija Nikole Tesle. Trazila sam i nisam pronasla temu o Tesli. Mene prvenstveno zanimaju knjige o njegovom zivotu i radu. Da li imate neke preporuke i slicno. Ovo su rečenice iz neobjavljenog dnevnika Nikole Tesle.


Tesla je bio podrijetlom Srbin i uvijek se ponosio svojim srpskim porijeklom i hrvatskom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.