utorak, 28. ožujka 2017.

Pritisak u teretnim gumama

Pritisak u teretnim gumama Teretne gume na bočnom zidu imaju oznake koje su vrlo bitne za izbor gume. U ovom slučaju broj 152 znači da ova guma može izdržati maksimalnih 3550 kg. Američka (USA) oznaka za raspon nosivosti i maksimalni pritisak pumpanja.

Pritisak u teretnim gumama
Пe da se pritisak u gumi odrПava na. Novi sistem davanja naziva Dunlop gumama za teretna vozila. Pročitajte stručne Dunlop savjete o važnosti redovite provjere tlaka u gumama i slijedite jednostavan vodič za provjeru. Na primjer, guma sa indeksom 300 (šara) u odnosu na gumu sa indeksom 150, treba da traje 2 puta duže.


Pritisak u teretnim gumama
CARGO - Gume za laka teretna vozila (kombi) npr. Molio bih nekoga da mi ukratko objasni kako je moguce da pritisak zraka u gumama nekog vozila ne ovisi o tome dali je vozilo optereceno. Zato pritisak u gumama značajno utiče na dugotrajnost gume, pa tako nepropisan pritisak (prenizak ili previsok). C Gume za laka teretna vozila (kombi) npr. Gume pumpajte do pritiska kojeg je propisao proizvođač vozila. Pritisak zraka u gumi mora biti u skladu s uputstvima proizvodača guma. Autobusi i teretna vozila moraju u priboru imati vreću sa pijeskom i. Ispravan pritisak u gumama ne određuje vrsta i dimenzija guma, već.


Da li ste znali da ukoliko je pritisak u vašim gumama dvadeset posto manji od propisanog, njihov rok upotrebe može biti do trideset posto kraći.

Pritisak u teretnim gumama
Indeks opterećenja odnosi se na maksimalnu nosivost gume (u kg). Oznaka brzine znači maksimalnu brzinu za gumu ako je ispravno napuhana i koristi se. Sve što ste želeli da znate o teretnim pneumaticima i uštedi goriva možete naći ovde:. Kljucne stvari koje uticu na balans i pritisak u Vasim gumama. Double Coinje dizajnirao ovu teretnu kamionsku gumu za sve pozicije osovine.


Podaci za pritisak vazduha u gumama su za kontrolu hladnih guma. C, to znaci da je guma namenjena lakim teretnim vozilima. Tlak u gumama, balansiranje, centriranje podvozja, nepravilno trošenje guma. Na radijalnim gumama kordne niti kostura su u radijalnom. Pritisak zavisi od dimenzije gume, neznam sad tačno koja je kod mene.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.