srijeda, 15. ožujka 2017.

Rodbinske veze koljena islam

Rodbinske veze koljena islam Essellamu Allejkum,, eh ovako zeljela bih da znam do kojeg koljena i kako je u islamu dozvoljen brak. I da mi objasnite kako se koljena u islamu racunaju. Do kojeg koljena se moze osnivati veza.

Rodbinske veze koljena islam
Ne znam da li u Islamu ima nesto posebno na tu temu, ali generalno. Racunanje rodbinskih koljena25 objava14 stu 2012Rodbinstvo, "koljena". Zenidba amidzica stricevica tecica i slicno - Page 425 objava27 ruj 2007Više rezultata za forum.


Brak sa rodbinom iz petog koljena - Islamska zajednica u Bosni i.

Rodbinske veze koljena islam
Kod Turaka i Arapa se čak bliža koljena uzimaju. Naprotiv, u islamu je zabranjeno i mnogo manje od ašikovanja, kao. Ja mislim da je dozvoljeno tek od 4. Tako sam cula,jer i moja drugarica ima slican problem,ali. Pa tečići ili amidžići ili dajdžići, to je već 4. To je ipak za naš narod relativno bliska rodbinska veza. Prvo – žene koje su zabranjene zbog rodbinske veze. U ovu skupinu ulazi: – majka, majka od majke (nena) i njena majka (pranena), majka od. Po krvnom srodstvu u islamu su zabranjene četiri kategorije žena: 1.
Rodbinske veze koljena islam
Silazna rodbinska linija, ma koliko se ona spuštala.


Međutim, po islamu nisu zabranjene: amidžične, tetične i dajdžične, jer su one drugo a ne prvo koljeno. Krvno srodstvo se računa po lozama ili linijama, i po koljenima ili. U sheme koje slijede umjesto rodbinskih naziva upisati imena i prezimena. Muslim culture still practices inbreeding and has been doing so for the. Muškarci trebaju biti pokriveni od iznad pupka do ispod koljena, a ako imaju i drugu. Muškarci vežu ruke na pojas, a žene na prsa, i to tako da desni opruženi. Senaid Zajimović Mnogo je primjera iz naše svakodnevice da rodbina ignorira rodbinu ili ne uzvraća na posjetu svojih rođaka. S obzirom da si navela da je u Islamu stidno mjesto od pupka do koljena i da grudi nisu stidni dio.


Zasto da sva svoja dobra djela izgubis zbog rodbinskih veza? Kao mudar čovjek i prije islama isticao se Zejd ibn Amr ibn Nufejl, sin.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.