ponedjeljak, 6. ožujka 2017.

Serijski prekidač za svjetlo

Serijski prekidač za svjetlo Serijski prekidači služe za uključivanje i isključivanje dva nezavisna. Vam ostaje samo da uključite osigurač i proverite serijski prekidač da li pali i gasi svetlo. SubscribeSubscribedUnsubscribe 259259.

Serijski prekidač za svjetlo
Kako povezati naizmenicni prekidac (pali gasi). NADŽBUKNI PREKIDAČ DUPLI Sam svoj majstor. Ta sklopka je serijska (za 2 svjetiljke) a tebi treba izmjenična. Forum › Razno › Ostalo › prijavaSpremljeno u privremenu memorijuSlično19.
Serijski prekidač za svjetlo
Paralelni i serijski spoj sa dvije žarulje.


Ako smo dobro spojili, uključimo napon. Svjetlo bi se trebalo paliti i gasiti na oba mjesta. U prilogu dajem električnu shemu spoja izmjeničnih. Naš lonac kvalitetno je osvijetljen, svjetlost ne upada u oči, a i centralna rasvjeta. SERIJSKI PREKIDAČ (slika 4) ustvari su dva prekidača u jednom kućištu. Naime, bijela LED svjetlost je tek nedavno ušla u široku upotrebu; još se radi. Omogućava uključivanje i isključivanje trošila sa dva prekidača. Shema spajanja izmjeničnog prekidača:.


Serijski prekidač za svjetlo
Na jedan prekidać dovedeš fazu s osigurača,S drugog odvedeš fazu na svjetlo. Prekidaće međusobno povežeš s dvije žice. Prema jednoj jezgre kabela šalje se fazi prekidača, as druge - radi "nula" u zidnu utičnicu. Preostali pramenovi prolaze kroz prekidača svjetla. Najčešće se ugrađuje u hodniku gde se na samom ulazu svetlo pali a na drugom. Osnovna uloga serijskog prekidača je da omogući paljenje i gašenje dva. Radi boljeg hlaðenja :) No ovako ti to spoji. Na jedan od prekidaèa dovedi Ÿivu fazu s osiguraèa i spoji na L1.


Elektrika - Šeme povezivanja prekidača i potrošača. Pozdrav ljudi :green: Kako ste mi :green: Evo odlucih se da stavim koju instalacionu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.