ponedjeljak, 13. ožujka 2017.

Sto je homofonija

Sto je homofonija Homofonija je akordno višeglasje. To je vrsta višeglasja kod kojeg se jednoj dionici, pretežno najvišoj povjerava melodija, a ostale su podređene i služe kao. Polifonija je pojam koji potječe od grčke riječi Πολυφωνία što znači "mnogo. De mi objasnite polifoniju i homofoniju i ak je moguće da mi date neki primjer! Izraz HOMOFONIJA se sastoji iz 10 karaktera što je za 1. Sadrži 5 (50%) samoglasnika, što je za 7. Leksikologija je grana jezikoslovlja koja proučava leksik.

Sto je homofonija
Eto, tema za malo razmišljanja: gde spadam, šta da uradim da.


Saznajte što je i što znači riječ homofonija. Rječnik stranih riječi - značenje riječi. Pojmovi, izrazi, uzrečice, tuđice i posuđenice u hrvatskom. Bistveni značilnosti baroka sta še naprej homofonija in polifonija, ki pa sta v primerjavi z renesanso močno spremenjeni. Nasprotje polifoniji je homofonija, kjer prevladuje en glas - melodija, ostali so. Madrigal (posvetna) in motet (cerkvena vsebina) sta dve obliki. Harmonski ritam je onaj u kome se menja harmonija.


HOMOFONIJA- način skladanja u kojem jednu vodeću melodiju koja je najčešće u.

Sto je homofonija
Naime, homofonija je pojava dveju ili više reči koje se različito pišu, ali isto izgovaraju. Jasno vam je, ovo nije moguce u našem, fonološkom. DO baroka, homofonija se javlja od. Njemu je homofonija širi pojam od homonimije. Time je katkada narušen sustav književnoga jezika, npr. USTVENA RAVEN- glasba ki je nam všeč ki jo radi poslušamo nas naredu vesele.


Razvila sta se dur in mol iz jonskega in eolskega modusa. Primarni vir zvoka je glava grla, zvočili sta glasilki, ki se treseta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.