četvrtak, 13. travnja 2017.

Najprometnija rijeka u europi

Najprometnija rijeka u europi U starom vijeku je bila poznata pod imenom Atil odnosno stari Grci su je poznavali pod imenom Rha. Hrvatska se nalazi u srednjoj Europi pa se može nazvati i srednjoeuropskom. BufretLignendeOversett denne sidenU narednom tekstu saznajte nešto više o sedam najdužih svjetskih rijeka koje su izrazito važne za.

Najprometnija rijeka u europi
Dunav je iza Rijeke Volge druga najduža rijeka u Europi. Gå til Deset najduže rijeke u Europi bez Rusije - Prostor, Naziv, Zemljište – Regija, Dugo u KM. Dunav, Njemačka,Austrija,Balkan, 2850. KAKAV REŽIM IMAJU RIJEKE U EUROPI.
Najprometnija rijeka u europi
DRUGA NAJDUŽA RIJEKA U EUROPI JE DUNAV.


NAJVEĆE UMJETNO JEZERO U EUROPI JE. Najdulji riječni sustav, prema sadašnjim saznanjima, čini rijeka Amazonas u Južnoj Americi. Mogu reći da ćete naići na različite podatke u literaturi, pa se tako. Evropska rijeka,najprometnija i naznačajnija saobraćajnica Europe. Nakon Volge, druga najduža i druga najbogatija rijeka u Europi,te i najduža rijeka u. Ali kad uzmemo u obzir da je rijeka Sava tek potočić u usporedbi s najvećim svjetskim rijekama, tiho skidamo kapu i izražavamo divljenje. U Europi su se razvile neke od velikih svjetskih sila i sve glavne kolonijalne matice. Najprometnija je rijeka Rajna (više od 100 milijuna tona tereta godišnje).


Najprometnija rijeka u europi
Ibar je rijeka u istočnom delu Crne Gore i jugozapadnom dijelu Srbije. Kupa je najduža rijeka koja cijelim svojim tokom teče kroz Hrvatsku. Izvire u Nacionalnom parku Risnjaku u Gorskom kotaru, a ulijeva se u Savu kod Siska. Izvire na jugozapadu Njemačke u Schwarzwaldu, spajanjem dviju. Prema količini vodnih zaliha po stanovniku Hrvatska je treća zemlja u Europi, iza. Većini rijeka se puni kišama, pa kažemo da imaju kišni riječni režim. To posebno vrijedi za rijeke u zapadnoj i južnoj Europi. Vodostaj tih rijeka je tijekom godine.


Najduže, najprometnije, najslikovitije. Dunav je, nakon Volge, druga najduža i druga vodom najbogatija rijeka u Europi, te najduža rijeka u Europskoj uniji. Svoj tok započinje u Njemačkoj da bi na kraju završila u Crnom moru. Volga je najveća rijeka u Rusiji i najduža rijeka u Europi. Rajna možda nije najduža rijeka u Europi, ali nedvojbeno je najvažnija. Oko te se rijeke isprepleću čežnje, legende i mitovi.


Na njezinim obalama živi 50-ak.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.