četvrtak, 13. travnja 2017.

Što je craft pivo

Što je craft pivo Kao, vjerujem, i većini vas, prvu sam alkoholnu veselicu doživio uz Žuju. Velebitsku i Vukovarsku doživio sam kao. S obzirom da je cijela priča craft pivarstva (u modernom smislu) krenula bujati iz SADa.

Što je craft pivo
Brewers Association definira količinu piva koju bi pivovara smjela. Jedni od prvih pokretača craft pivarstva u Hrvatskoj. Proizvodimo američke zahmeljene aleove i samo svježe, točeno craft pivo!


Aftertaste – bitna stavka kod ocjenjivanja piva, nastupa par trenutaka nakon što progutate dva gutljaja piva.

Što je craft pivo
PivoNaše novo pivo HOPPY WHEAT flaširano. Craft pokret koncentrira se oko malih proizvođača piva kojima je dosta industrijskog sivila koje je zavladalo u svijetu piva. Strast za novim okusima i zanimljivim. Kad bismo pojam craft beer shvatili samo prema doslovnom prijevodu kao ručno, odnosno manufakturno proizvedeno pivo, onda bi većina. Američki pivarski ceh upravo je revidirao definiciju craft brewera.


Iako su domaća craft piva relativna novost na našoj pivskoj sceni, hrvatske male pivovare doista imaju adute koje bi svakako, što prije, trebao. Posljednjih godinu, dvije u Hrvatskoj su ljudi ozbiljno zaluđeni craft pivom, dakle pivom koje dolazi iz malih zanatskih, nezavisnih i inovativnih. Američki svijetli ale, odnosno APA, pod imenom Nova runda, mutno je pivo narančaste boje koje su u unajmljenom pogonu varaždinske. U engleskome se jeziku izrazom craft beer označuje pivo proizvedeno u maloj i nezavisnoj pivovari tradicijskim načinom proizvodnje.

Što je craft pivo
Trgovina i web prodaja hrvatskog craft i ostalog premium piva. Danas kad pričamo o craft pivama, govorimo o malim zanatskim, nezavisnim i inovativnim pivovarama koje su se posvetile proizvodnji piva. Craft pivovara je u svojoj osnovnoj ideji: Mala; Neovisna; Tradicionalna (?).


Mjesto: Kušaonica piva Gajba Došlo je vrijeme da izdamo novo pivo koje će od sada biti u stalnoj ponudi. Kućna pivovara koja pravi kvalitetno domaće pivo. U zadnje vrijeme javlja se sve više malih pivara koji svojim pivom zbog drugačijeg pristupa proizvodnji i plasiranju piva postaju sve popularniji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.