ponedjeljak, 24. travnja 2017.

Stope pdv-a 2017

Stope pdv-a 2017 Zakona o porezu na dobit, kojim je stopa tog poreza od 20 posto snižena na 18 posto, a uvodi se. Trenutno stanje: — jedinstvena stopa poreza na dobit 20% - nekonkurentna u odnosu na okruženje. Najznačajnije predložene promjene od 1. Novim zakonom o PDV-u propisane su promjene stope PDV-a samo. Pogrebnicima se smanjuje stopa PDV-a za isporuku lijesova i urni s. Promjena stope PDV-a se radi u novoj poslovnoj godini 2017. Napraviti dokument(e) "Novi ispravak PDV iznosa (promjena stope)".

Stope pdv-a 2017
Osim promjene stope PDV-a, novim odredbama je propisano da se ne može koristiti pretporez pri nabavi.


PORAST STOPE PDV-a I NJENI OČEKIVANI UČINCI. Ništa od smanjenja opće stope PDV-a. U drugoj godini mandata smanjiti opću stopu PDV-a na 24 posto, a u zadnjoj na 23 posto – bilo je. Porezna reforma najveće promjene donosi u sustavu Poreza na. Ministar financija Zdravko Marić dodaje da bi se od početka 2017. PDV se obračunava i plaća po sniženoj stopi 13% na isporuke. Uzdržavani članovi uže obitelji i uzdržavana djeca od 2017. PDV-a oporezivat će se po sniženoj stopi.


Stope pdv-a 2017
Godišnja porezna osnovica za primjenu stope od 24% uvećava se za. Kod pravnih osoba snižena stopa PDV-a praktički nema utjecaja jer se radi o porezu koji je povrativ. No realno je to mani angažman sredstava. HEP-ove promjene očituju se u smanjenju stope PDV-a s 25 na 13 posto te u početku izdavanja jedinstvenog računa za električnu energiju i. Izmjene stopa PDV-a za pojedine vrste isporuka. ODLUKA VLADE: PDV u ugostiteljstvu se povećava na 25 posto, a za smještaj ostaje 13 posto. Naši zahtjevi ostaju i dalje da stopa PDV-a u turizmu mora biti ista.


Objavljen Javni poziv za Program razvoja otoka u 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.