petak, 14. travnja 2017.

Vazenje pasosa za ulazak u eu

Vazenje pasosa za ulazak u eu Carinik mi je rekao da prilikom ulaska u zemlje Šengena putnici iz zemalja. Ali, bože moj, ni EU izgleda nije u cjelosti uređena u skladu sa zdravim razumom. Da li ste znali da kada putujete u zemlje Evropske Unije, vaš pasoš mora važiti još tri mjeseca.

Vazenje pasosa za ulazak u eu
BiH, jer oni do tri mjeseca mogu boraviti u EU“, pojasnio Perković za Radiosarajevo. Da li je neko upoznat s time da ukoliko mi pasoš ističe krajem avgusta, a planiram početkom jula otići preko vikenda do Zagreba, da li. Da vas ne vrate sa granice, pasoš mora da važi najmanje tri mjeseca. Politika › Bosna i HercegovinaSpremljeno u privremenu memorijuPrevedi ovu stranicu27. Odredba da se dokument ne može koristiti za ulazak u neku od ovih zemalja.


Za putovanje u daleke zemlje važenje mora da bude i šest mjeseci prije isteka. Kada putujete u te države, sa sobom morate imati osobnu iskaznicu ili. IPOVO, BANJALUKA - Ukupno 11 učenika koji su u nedjelju krenuli. Državljani Bosne i Hercegovine koji su nosioci pasoša koji ne sadrži. Dobila zabranu ulaska u Swicc, ali me zanima dal se zabrana odnosi i na ostale clanice eu ili samo na svacarsku. Predlaže se kontrola pasoša pri ulasku u schengenski prostor i za državljane Evropske unije, što do sada nije bio slučaj. Po pravilima koje je propisala EU pasoš mora da važi minimum još tri meseca od datuma ulaska u neku drugu zemlju.


Pogranični organi Vam, pored važećeg biometrijskog pasoša, na uvid mogu zatražiti i:.

Vazenje pasosa za ulazak u eu
Važenje vozačkih dozvola u inostranstvu. Skrećemo pažnju da ulazak u šengenski prostor svakako neće biti odobren. Važeći biometrijski pasoš je validni BiH putni dokument. Bezvizni režim ulaska u EU nepromijenjen. Znam da u neke zemlje nemozes uci ako ti putovnica istice za X dana, pa me zanima dal neko ima informaciju, link gdje mogu provjeriti dal za.


Nova pravila na granicama: Šta nam donosi ulazak Hrvatske u EU. EU ako su nosioci biometrijskih pasoša. U EU sa pasošima izdatim samo u poslednjih deset godina. EU, osim u izuzetno opravdanim slučajevima. Pitanja i odgovori su svrstani u tematske grupe. Uvjeti za ulazak u BiH, putna isprava, viza, boravak.


Osobe sa biometrijskim pasošima mogu ostati u zemljama šengenskog. Po isteku 6 meseci od dana prvog ulaska u Šengen zonu, počinje da se računa sledeći. Bez viza se može putovati u sve zemlje EU, sem u Veliku Britaniju i Irsku, koje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.