srijeda, 12. travnja 2017.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama bih

Zakon o sigurnosti prometa na cestama bih Ovim se Zakonom utvrđuju temeljna načela međusobnih odnosa, ponašanje sudionika i drugih subjekata u prometu na cesti, osnovni uvjeti kojima moraju. Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. O OSNOVAMA SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA U. Centralnoga registra vozača i vozila. Novi zakoni i nove veće kazne u cestovnom prometu- Mogli bi početi. Kazna za pojas i razgovor na mobitelu do 300 KM. Za prekoračenje brzine i do 1000 KM.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama bih
Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, nakon.


Više kazne predviđene u prijedlogu izmjena Zakona o prometu koje su. Vlada Federacije BiH (u daljnjem tekstu Vlada) može. Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini. Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH uskoro će biti pripremljen i dostavljen. Novi zakon uskoro stupa na snagu: Deset puta veće kazne za nesavjesne. Dugo očekivane zakonske promjene iz oblasti sigurnosti prometa u BiH. Zakona o sigurnosti prometa na cestama , ali se ne smatraju motornim vozilima, u smislu članka 91. SADRŠAJ: ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA BRĆKO DISTRIKTA BOSNE I.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama bih
Mnogi nesavjesni vozači s pravom strahuju od njegovih odredbi, koje su mnogo rigoroznije u odnosu na prethodni zakon.


Odluka o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju autoceste Zenica-Sarajevo dionica. MOSTAR – O sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini, te o. To su samo neke od izmjena zakona o bezbjednosti saobraćaja koji je u bh. Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je u ovoj godini ostvarilo. Parlamentu prošao prvo čitanje, javlja ATV.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.