subota, 13. svibnja 2017.

Cijena cigareta u bih

Cijena cigareta u bih Proizvođači i distributeri cigareta bili su dužni da do. UIO dostave nove maloprodajne cijene cigareta koje će biti na snazi. Fabrike duvana Rovinj, doo Sarajevo, od 10 do 20.

Cijena cigareta u bih
Odluka predstavlja nastavak harmonizacije politike u BiH sa politikom trošarina na cigarete u Europskoj uniji, navode iz UNO BiH. Kako smo prije nekoliko dana i sami pisali o poskupljenju cigareta u BiH, danas je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH pristiglo saopćenje. Nemislim radit nikakav spam topic nego zanima me od više ljudi znači koji žive u BiH da mi kazu cjene svih cigareta tamo. Tako će prosječna cijena kutije s prvim danom naredne godine.


Cijena cigareta u bih
Iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH u srijedu je potvrđeno da će od 1. Odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne akcize na cigarete i iznos. Bosni i Hercegovini, potvrđeno je iz Uprave za indirektno oprezivanje (UIO). Kako je saopćeno iz Uprave za indirektno oporezivanje. KM i više po kutiji, priopćeno je iz Uprave za. Cijene cigareta u BiH posljednji put povećane su početkom ove. Talas poskupljenja cigareta traje od 1. Tvornice duhana Rovinj” u prosjeku za deset do 20 feninga. Prema kalkulacijama koje su u UIO ranije.


Cijena cigareta u bih
Maloprodajne cijene cigareta u BiH od danas će biti veće u prosjeku za 20 do 30 feninga po kutiji, u zavisnosti od vrste i proizvođača. Kako nam je saopšteno iz Uprave za indirektno oprezivanje BiH, proizvođači i distributeri cigareta i duhana mogu bilo kada u godini povećati. U posljednjih pet godina u BiH cigarete su poskupjele preko 100%. Nakon što je Fabrika duhana Rovinj Upravi za indirektno oporezivanje dostavila zahtjev za povećanje cijena cigareta, početkom aprila tekuće. Ovo su nove cijene cigareta u BiH od 1. Poreskii obveznici i druge osobe koje se. Ukoliko je ukupna akciza na cigarete (proporcionalna + posebna), koja je obračunata po gore navedenim stopama, manja od minimalne.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.