utorak, 2. svibnja 2017.

Disperzivne i poludisperzivne boje razlika

Disperzivne i poludisperzivne boje razlika Kako se odlučiti koju vrstu boje odabrati, koje su razlike između, poludisperzije i disperzije? To su akrilne boje disperzivne i polu disperzivne. Pojam disperzije u ovom smislu označava vrstu boje, koja dolazi od veziva, koje je disperzija čestica polimera u vodi.

Disperzivne i poludisperzivne boje razlika
Ova se boja često imenuje kao lateks boja. Prilikom krečenja stana ili dok kupujete boje u farbari sigurno ste čuli za izraz. Razlika izmedju kvalitetnih i manje kvalitetnih pigmenata je u tome što manje.


Disperzivne boje, ili kako se još zovu lateks boje, iako često ne sadrže lateks.

Disperzivne i poludisperzivne boje razlika
Količina i vrsta veziva i količina pigmenta čini osnovnu razliku između. Mogućnost nijansiranja boje i perivost su glavne karakteristike gde poludisperzivne boje. Ova boja je disperzivna, za razliku od ostalih koje su uglavnom. Postoji više vrsta boja, a dele se na poludisperzivne, desperzivne, akrilne. Koja je razlika između disperzivne i poludisperzivne boje za unutarnje zidove?


Gledam po cijeni je ova poludisperzivna jeftinija. Poludisperzivne (poludisperzije) boje su najjeftinije boje na našem tržištu. Perive ili disperzivne boje su otporne na mokro brisanje i boljeg su kvaliteta. Ukoliko na zidu imamo već postojeći nanos poludisperzivne ili disperzivne boje, treba znati dve stvari.

Disperzivne i poludisperzivne boje razlika
Ukoliko pre nanošenja nove boje nismo vršili dodatnu. Prvi put se susrećete sa prirodnim bojama?


Jel i drugdje takva razlika u cijeni ili su me posteno ozenili kodricu? OSOBINE I NAMENA: MAXIPOL je eko boja za unutrašnje zidne površine. Odlikuje se visokom pokrivnošću, parapropustljivošću, otpornošću na suvo brisanje. Ranije se radilo samo sa jupolima (disperzivne boje) što je omogućavalo. Preporuka je da se koriste kvalitetne boje za zidove koje, za razliku od običnih, pružaju superiorne performanse i dugoročnije rezultate. Dakle, lepo se sjedinila boja, namazala sam na zid i eno osušila se - nikakvih problema nema. Osim toga fasadne boje, polu disperzije i pune disperzije su takođe ve na istoj bazi i moguće je.


Ukoliko tražimo jeftiniju varijantu to su poludisperzivne boje koje su i najjeftinije boje kod nas. Na našem tržištu postoje i disperzivne boje koje su kvalitetnije od. Razlika je u tome što se na zidove nanose u tanjim slojevima nego. U odnosu na poludisperzivne boje, sloj akrilne boje koji se nanese na. Za razliku od polu-disperzivnih boja, akrilne se ne otiru sa zidova i otporne su na pranje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.