subota, 13. svibnja 2017.

Karate kate nazivi

Karate kate nazivi Kata prevedeno znači “forma”, također i “borba s zamišljenim protivnikom”. To je skup unaprijed određenih pokreta koji se sastoji od obrambenih i. Embusen, linija kretanja prilikom izvođenja kate.

Karate kate nazivi
Embusen linija kretanja prilikom izvođenja kate. Kate sadrže (akumuliraju) znanje tehnika za borbu u Karate-u. Kate mogu biti učeničke i majstorske. Učeničke su za Mudansha (Kyu-nivo), a majstorske su za.


Karate kate nazivi
Karate je borilačka vještina koja koristi sve dijelove tijela u svrhu samoobrane. Kate su poseban skup točno određenih pokreta (udaraca, stavova i blokova). JAPANSKI NAZIVI TEHNIKA U KARATEU SA PREVODOM Ichi (Sho) - 1 Ni. Kata-Kumite - ima isto znacenje kao i Bunkai tj. Predstavitev japonske borilne veščine karate, njene zgodovine, akademikov in. KATA - vezana tehnika in KUMITE - sparing in prosta borba ter dodatni testi. Kata po mišljenju mnogih velikana karatea kata je bila i ostala osnovno vežbanje. Bassai dai - prva Bassai kata, jednostavnija majstorska kata.


Karate kate nazivi
Full-kontakt (karate) - karate "punog kontakta", ekstremno borilački i takmičarski orjentisan. Stari nazivi kate su Passai i Patsai. To je vrlo stara kata, a neki vjeruju da je na Okinavu donesena još u 14. Bistvo kate je natančno izvrševanje vsakega giba, ki je tudi strogo določeno. Riječ KARATE dolazi iz Japanskog jezika i znači "prazna ruka" što, međutim podrazumijeva i značenje. Shotokan katama imena je dao Gichin Funakoshi. Nepotrebno je napomenuti, da je on veliki.


Sensei Ray Alsop (5th Dan and Chief Instructor at Torbay Karate Club in Paignton, Devon) performs the.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.