utorak, 20. lipnja 2017.

Macerat ružmarina

Macerat ružmarina Najbolji macerat ćete dobiti od igličastih listića ružmarina. Ove godine sam namjenski napravila macerat ružmarina upravo za dezodorans. Napunila sam teglu listićima svježeg ružmarina i zalila domaćim maslinovim.

Macerat ružmarina
Ulje ruzmarina za šta je dobro. Ruzmаrinovo ulje je jedno od nаjpopulаrnijih eteričnih uljа zаhvaljujući njegovoj širokoj lepezi zdrаvstvenih. Primjerice, macerat stolisnika tek slabo promijeni boju, dok macerat kantariona.


CO2 ekstrakt ružmarina najmoderniji je i najprirodniji od svih.

Macerat ružmarina
Proizvodimo macerat od smilja, kantarion, karoten, zeleni orah, vriska,lavanda. Fitoterapijsko ulje pripravljeno maceriranjem svježe ubranogružmarina u. Nakon toga se macerat procijedi u čistu staklenu posudu i pohrani na. Može li se od praha nima napraviti macerat, kao što se recimo radi od. Vodom isperite grančice ruzmarina, i prosušite ih na tamnom mestu 3-4. Pojavljuje se danas na tržištu u obliku špirita odnosno rakiji, tinkture, macerati i sl.


Koristi se kao aromatik, stimulans, karminativ, antiseptik i antireumatik. Predlažem da ovdje stavljamo recepte za macerate koje same radimo i isprobani su. Macerat ružmarina , Vrt-Express.

Macerat ružmarina
Prošle godine sam probala macerat od oraha i mrkve. Kako bi napravili balzam, prvo je potrebno učiniti biljnu infuziju u ulju, odnosno macerat. To će potrajati nekoliko tjedana. Za bazu ulja koristimo kantarionovo ulje ili macerat gospine trave te eterična ulja lovora, ružmarina, čempresa i lista gorke naranče za grčeve i. Domaći prirodni macerat eko ružmarina. Količina vode treba biti otprilike tolika da malo prelazi razinu materijala u uronjenoj.


Eterična ulja prave lavande (INCI: Lavandula Angustifolia Oil) , ružmarina.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.