četvrtak, 22. lipnja 2017.

Paralelno spajanje žarulja

Paralelno spajanje žarulja Forum › Razno › Ostalo › prijavaSpremljeno u privremenu memorijuSlično19. Vutra Organizacija - Društvo ljubitelja. Oprema za Unutrašnji uzgojSpremljeno u privremenu memorijuSličnoPrevedi ovu stranicu27.

Paralelno spajanje žarulja
Paralelno je kad ih naredaš ovako kako je prikazano na slici. Sijalice možete da povežete na dva načina. Odmah da napomenem da se najčešće koristi paralelna veza zbog nekoliko prednosti u odnosu.


Načini spajanja trošila u strujni krug, osobine svakog!

Paralelno spajanje žarulja
Kako biste najbrže provjerili je li niz žarulja spojen serijski ili paralelno? Dva su osnovna načina spajanja: serijsko i paralelno (usporedno), a složeniji strujni krugovi su njihove. U strujnome krugu trošila se mogu spajati serijski i paralelno. Spajanje trošila jedno za drugim u nizu naziva se serijski spoj. Naučit ćemo i zašto ih nikada ne smijemo spajati paralelno, već samo. Prvi je da za svaku izračunate pripadajući otpornik i da paralelno. Električne instalacije u kuhinji DRUGI DIO spajanje vodiča sk1 rasvjete - Duration: 30:28.


Komponente električnog ili elektronskog kola se mogu povezati na mnogo različitih načina. Dva najjednostavnija načina su redno i praleleno povezivanje i.

Paralelno spajanje žarulja
Nekoliko savjeta: pedantnost i točnost spajanja pridonijeti će izgledu i funkcionalnosti. Kada se LED žarulja za 110V priključi na 220V dobije se znatno više svjetla ali. Ako spojim paralelno onda tinjalica radi kada je prekidac iskljucen. U slici jedan diodu mi je unistila struja koju je vukla žarulja , a bila je 10x. Da li se više lampi spaja paralelno ili serijski, i što se desi ukoliko je prigušnica.


No spajanje jače prigušnice na slabiju žarulju nije nikako preporučljivo jer se.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.