subota, 8. srpnja 2017.

Paralelno spajanje zarulja

Paralelno spajanje zarulja Vutra Organizacija - Društvo ljubitelja. Moja Radionica : Pitanja : uradi sam : sam svoj majstor : uredjenje. Prijavi drugu slikuPrijavite uvredljivu sliku.

Paralelno spajanje zarulja
Forum › Razno › Ostalo › prijavaSpremljeno u privremenu memorijuSlično19. Paralelno je kad ih naredaš ovako kako je prikazano na slici. Sijalice možete da povežete na dva načina. Odmah da napomenem da se najčešće koristi paralelna veza zbog nekoliko prednosti u odnosu.
Paralelno spajanje zarulja
Dva su osnovna načina spajanja: serijsko i paralelno (usporedno), a složeniji strujni krugovi su njihove.


Mali video odgovor na pitanje "Kako ispravno povezati žice? Tehnika koja se koristi od rođenja genija. U strujnome krugu trošila se mogu spajati serijski i paralelno. Naučit ćemo i zašto ih nikada ne smijemo spajati paralelno, već samo. Spajanje trošila jedno za drugim u nizu naziva se serijski spoj. Prvi je da za svaku izračunate pripadajući otpornik i da paralelno. Komponente električnog ili elektronskog kola se mogu povezati na mnogo različitih načina.


Dva najjednostavnija načina su redno i praleleno povezivanje i.

Paralelno spajanje zarulja
Da li se više lampi spaja paralelno ili serijski, i što se desi ukoliko je prigušnica. No spajanje jače prigušnice na slabiju žarulju nije nikako preporučljivo jer se. Nekoliko savjeta: pedantnost i točnost spajanja pridonijeti će izgledu i funkcionalnosti. Ako spojim paralelno onda tinjalica radi kada je prekidac iskljucen. U slici jedan diodu mi je unistila struja koju je vukla žarulja , a bila je 10x. Kada se LED žarulja za 110V priključi na 220V dobije se znatno više svjetla ali.


Vodiče možemo spajati u seriju i paralelno. ZAŠTO DIODE NE SMOJEMO SPAJATI PARALELNO?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.