nedjelja, 23. srpnja 2017.

Piling za lice od sode bikarbone

Piling za lice od sode bikarbone Poslije pilinga sa sodom bikarbonom tvoja koža će biti meka, a pore manje. Soda bikarbona će iz tvog lica izvući nečistoće pa čak i mitesere. Ako vam je potrebno više pilinga u danu, omjer neka bude 1 na prema 1.

Piling za lice od sode bikarbone
Najefikasnije maske za lice sadrže sodu bikarbonu. Prvo, pilingom uklanja mrtve ćelije kože i otvara pore. Ako želite savršen ten, koristite sodu bikarbonu i limun! Nakon pranja lica, pomiješajte malo sode bikarbone sa toplom.
Piling za lice od sode bikarbone
Istom procedurom kao i piling za lice, moguće je napraviti i prirodni piling. Sva moć sode bikarbone: Nega od glave do pete.


Zašto biste trošili novac na skupe preparate za piling kože, koji pritom i štete koži, kada imate sodu bikarbonu! Za korišćenje sode bikarbone, pokvasite lice, a zatim napravite pastu od sode bikarbone i vode u. Lice isperite toplom vodom te nanesite dobivenu pastu koju ćete utrljati u kožu nježnim, kružnim. Svaki dan pore na licu začepljuju se masnoćom, odumrlim stanicama, nečistoća i prašina dospijevaju na kožu lica svaki put kada izađete van. Sodu bikarbonu možete iskoristiti na mnogo pametniji način - za uljepšavanje. Iskoristite je kao piling, maske za lice, za njegu cijelog tijela. Na mokro lice i mokrim prstima utrljajte sodu bikarbonu.

Piling za lice od sode bikarbone
Lice namoči te nanesi omiljeni piling (ako nemaš piling, poslužit će i talog kave), masiraj time zahvaćeno područje.


A odlična je i za čišćenje lica i uklanjanje mitesera. Zatim isperite toplom vodom, obrišite lice čistim peškirom i nanesite kremu bez ulja. Аkо vаm је pоtrеban piling za lice, kоristitе odnos 1: 1. Maska od sode bikarbone za blistav ten. Piling za lice od kafe i kokosovog ulja za. Da bi u tome uspjeli, napravite piling lica, najviše obraćajući pažnju na zahvaćeno. Sok od limuna, bogat limunskom kiselinom i vitaminom C. Iako su pilinzi za lice veoma dobri oni napravljeni od soli ili šećera su prilično. Upravo iz tog razloga donosimo vam recept za piling na bazi sode bikarbone.


Nakon toga ostavite da se maska osuši na licu za šta će biti dovoljno 10-15 minuta. Nešto više o blagotvornom dejstvu limuna na kožu lica i kako najlakše. Za peeling za lice potrebna su vam samo 2 sastojka: soda bikarbona i kokosovo ulje. Vjerujemo da soda bikarbonu imate u vlastitoj kuhinji. Ukoliko pomešate sodu bikarbonu sa vodom (3:1) dobićete.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.