nedjelja, 16. srpnja 2017.

Radna memorija računala

Radna memorija računala Dakle, radna memorija računala dijeli se u dvije osnovne grupe: ROM i RAM (slika 3.3.9). ROM je po kapacitetu podosta manji od RAM-a i nije. RADNA MEMORIJA – memorija koja omogućava čitanje i zapisivanje. Random Access Memory - memorija s nasumičnim. U RAM se upisuju aktivni programi, te informacije potrebne za trenutačan rad računala. Memorija je obično locirana u neposrednoj.


U današnje vrijeme većina modernih računala koristi dva.

Radna memorija računala
Taj pričuvnik bitova u biti je radna memorija. Sklopovi glavne memorije računala organizirani su u jedinice kojima možemo pristupati, a zovu se ćelije (lokacije). DRAM se koristi u većini današnjih osobnih računala. Izraz Dynamic znači da memorija mora biti konstantno osvježavana (refreshed) ili će izgubiti sadržaj. Postoje pločice sa 184 pin-a DIMM za stolna računala,200 pin-a SODIMM za prijenosna računala, te 172 pin-a MicroDIMM.


O njemu uvelike ovisi koliko će računalo brzo raditi, kao i same video igre. Radna memorija, ili RAM, vitalan je dio računala. U nju se spremaju svi važniji podatci s kojima trenutno radimo. Za Server računala - ADM Računala Web Trgovina, Jordanovac 42, 10000 Zagreb.

Radna memorija računala
Samsung radna memorija RAM 4GB & 8GB DDR2 800MHz. Za Prijenosna računala - ADM Računala Web Trgovina, Jordanovac 42, 10000 Zagreb. Za rad PC računara neophodna je memorija pošto se u njoj tokom rada smeštaju.


Ugrađuje se po potrebi, ali nije neophodna za rad računala. RAM memorija obično naziva i radna memorija. Najbolji IT Web shop sa najvećim izborom artikala. Performanse – pri korištenju većine aplikacija, prijenosna računala uglavnom. To je radna memorija koja se može proširivati i na taj način. Nadogradite svoju radnu memoriju.


Navođenje vrijednosti za pojedina svojstva računala vrlo je nezahvalan posao jer se brzine procesora,kapacitet memorija i brzina prijenosa.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.