subota, 22. srpnja 2017.

Uran zanimljivosti

Uran zanimljivosti Od Sunca do Urana ima oko 2,88 milijardi kilometara, a do Neptuna 4,5 milijardi. Herschel je kao otkrivač predložio naziv Georgium Sidus, u čast engleskog kralja Georga III. Zanimljive činjenice o jeziku - zanimljivosti o jeziku (ljudskom organu). Osobe kojima je naglašen Uran osećaju instinktivnu ljubav prema nauci, najčešće fizici i astronomiji ali i astrologiji. Budući naraštaji, čini se, neće morati tragati za egzotičnim svjetovima iz mašte, poput Pandore, kako bi iskopali vrijednu rudaču poput. Uz otkriće Urana vezano je niz zanimljivosti.


Naime, premda je na današnji dan William Herschel shvatio da nije riječ o zvijezdi, nego o.

Uran zanimljivosti
Dobio je imenu po starogrčkom božanstvu neba Uranu, ocu. Ako večeras pogledate u nebo, moći ćete da vidite planetu Uran. Uran se smatra ledenim gigantom, u poređenju sa gasnim. Udruga astrologa "Uran" održavat će predavanja i seminare za sve ljubitelje astrologije, a s radom počinju 7. Mirabilis: Neke zanimljivosti vezane uz Saturn 0 Uran u Strijelcu. Al-Qaida organizacija poznata po terorističkim. Erih Karkoška otkrio je da se južna hemisfera Urana obrće na način koji naučnici do sad nisu opazili. Planeta Uran otkrivena je na današnji dan, 13. Ta ofenziva imala je kodno ime "Operacija Uran".


Uran zanimljivosti
Hitler je pokrenuo ofenzivu na ruskom frontu, kojoj je cilj bio zauzimanje. Uran kreće direktnim hodom u vreme mladog Meseca, što će uticati na sve znake. Pripremite se za emotivna uzbuđenja. Uran je udaljen 2,870,990,000 km od Sunca. Merkur, Venera, Zemlja, Mars, Jupiter, Saturn, Uran i Neptun su planeti. Zemlja je toplija za 0,02 stupnja kada je Mjesec.


Zanimljivosti: prvi planet od Sunca, dvostruk izlazak Sunca ili dvostruko podne, nema.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.