subota, 26. kolovoza 2017.

Cetanski broj dizel goriva

Cetanski broj dizel goriva Cetanski broj dizelskog goriva pokazuje njegovu sposobnost. CB označava sposobnost samozapaljenja goriva (temelj rada dizel motora). Dizel gorivo je jedan od glavnih produkata prerade nafte. Kvalitet goriva određuje cetanski broj (kvalitet zapaljenja). Motorna goriva za automobile, porijeklo, vrste, cetanski i oktanski broj ! Vrijednost cetanskog broja je najmanje 51. Gorivo je namijenjeno svim vozilima s dizelskim motorom, zadovoljava sve zahtjeve propisane EN 590, može.

Cetanski broj dizel goriva
Bitne karakteristike dizelskog goriva.


Za primjenu u vozilima najvažnija su niskotemperaturna svojstva, cetanski broj, udio sumpora, udio vode i sedimenata. Kvaliteta goriva za motorna vozila određena je normama koje je objavio CEN. Za one koji ne znaju, prica sledi za Nissan Almeru 2. Auto sam uzeo pre nekih godinu dana i sluzi. AdiDizel povećava snagu motora – cetanski broj i obrtni momenat. Redukcijom penušanja goriva sprečava se oksidacija, a time i razgradnja dizel goriva. Oktanski broj zavisi od sastava goriva, a može se povećati dodatkom aditiva. Kod dizel motora gorivo mora imati svojstvo da se lako samo zapali uslijed visokog.


Cetanski broj dizel goriva
Razlikujemo četiri vrste dizel- goriva : - D1 - vrlo lako, najmanji cetanski broj – 45, koristi se za. Opći zahtjevi i metode ispitivanja dizel goriva. Pojednostavljena shema promjene EURO norme za emisiju dizel. I dizelski i benzinski motori pretvaraju kemijsku energiju iz goriva u mehaničku. Oktanski je broj zapravo stupanj kompresije koju je gorivo spremno podnijeti. Primjerice, kod dizela se smjesa dizela pali sama, tako zvanom.


To je često u zabludi kao mjera kvalitete goriva. Graham predložio referentna goriva i “oktanski broj” :. Aditivi za povećanje cetanskog broja, aditivi za poboljšanje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.