ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

Fizika titranje formule

Fizika titranje formule Fizika titranje formule Titranje je periodično gibanje tijela po putanji koja se ponavlja. Harmoničko titranje = titranje tijela kada je sila koja izvodi titranje. Serdarusic Sastavio: Zvonimir Vukadin Prelom: Davor Durinlc. Karakteristične veličine kojima opisujemo titranje: Elongacija (x) – odmak od ravnotežnog položaja. Amplituda (A) – maksimalni odmak od ravotežnog položaja. Periodično gibanje je gibanje koje se ponavlja. Harmonička (elastična) sila koja uzrokuje harmoničko titranje je: gdje je s pomak.


Mehanika, Titranje i valovi, Toplina, Elektricitet i magnetizam, Optika, Atomska i nuklearna fizika. Pomoću konstante elastičnosti k možemoizračunati periodu titranja: 0. Perioda titranja matematičkog njihala duljine l računa se po formuli. Oscilacije, u fizici, je zbivanje kod kojega se neki fizikalni sustav ili neka. Pretpostaviti da opruga izvodi jednostavno harmonijsko titranje. Ako jednodimenzionalno gibanje kao funkcija. A amplituda titranja, ω kružna frekvencija, a φ faza titranja. Zadaci iz Fizike 2 (S.


Ilijic, 26. sijecnja 2016.) 1. Instrukcije fizika, Titranje i valovi, Titranje mase na opruzi, Matematičko njihalo. Zadatak: Uteg je obješen o donji kraj dinamometra i titra u uspravnom smjeru. Matematika formule - Potencije i korijeni, Množenje i dijeljenje potencija. Od čega (i kako) ovisi period titranja matematičkog njihala? Koristeći analogiju titranja i kružnog gibanja izvedite formulu za promjenu. Napiši i objasni formulu za frekvenciju elektromagnetnog titranja u LC krugu?


Fizika istražuje prirodu, a u prirodi ništa ne miruje, sve se giba. Kojim fizikalnim veličinama opisujemo titranje? Iz formule za period harmonijskog titranja obrazložimo periode titranja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.